Супер загрявка за бегачи

Тичащи братя и сестри, походете на пети ;)
Супер загрявка за бегачи

Значи, тичате, а? Супер! Тогава с огромно удоволствие ще споделим с вас тази готина загрявка. Всъщност, може да я изпълнявате както преди джогинг сесията си, така и преди всяка друга тренировка.

Разчитайте всеки път тя да повишава температурата в тъканите на прасците, a знаете, че точно тази част на краката натоварвате най-много при бягане. В същото време, както сме казвали и преди, затоплените тъкани са по-малко податливи на контузии. 

Та, ето го и предложението ни към вас: повървете на пети! 

  • Пренесете тежестта на тялото върху последните и вдигнете пръстите на краката от земята. В началото може да ви е трудно да балансирате по този начин. Но после ще свикнете, гарантираме.
  • Стегнете седалищните мускули, за да си осигурите допълнителна стабилност. Пълен напред!Походете така за около минута. Починете малко и повторете разходката още два пъти.

Shape

Въпросното упражнение е чудесен начин да упражнявате контрашпица. А способността да приближаваме пръстите на краката към подбедрицата е изключително важна не само в спорта. Тя е от съществено значение и за правилното осъществяване на редица ежедневни действия като ходене, тичане, клякане, изкачване и слизане по стълби и т.н.

Ще научите повече по темата с контрашпица, ако надникнете в изключително подробния и интересен материал на колегата Кирил Русев.

Е, пробвайте загрявката. Ще се радваме да споделите с нас трудно ли ви е да вървите на пети или напротив... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май