Планк-звезда

Кардио-планк!
Планк-звезда

Аз като ви казах, че можем да ви замеряме с планкове оттук, докъдето ви стига погледът, въобще не се шегувах! И тъй като вече сме в средата на настоящата седмица, смятам да запокитя един нов планк към вас.

Какво трябва да знаете за него? Че не е за начинаещи. Доста по-труден е от стандартния, тъй като има динамичен момент, който създава допълнителна нестабилност и е предпоставка за компрометиране на формата. Освен това, ако си мислите, че от нормалните планкове човек се задъхва, този им вариант ще ви накара да размислите. С това искам да ви подсетя, че настоящото упражнение, освен за стабилността на пояса ви, е добро и за подобряване на вашата издръжливост и има потенциал да изгори немалко калории.

С какво се характеризира то? На първо място с това, че изходната позиция за изпълнението му е като за лицева опора, тоест с опрени в земята длани и ръце, изпънати на ширината на раменете. Между тила, горната част на гърба, кръста и петите трябва да може да се пусне въображаема права линия, която да остане също толкова права по време на цялото изпълнение.

От това положение буквално експлодирайте във въздуха и разтворете ръцете и краката настрани, приземявайки се на тях. Непосредствено след приземяването се отделете отново от земята, за да съберете крайници и да се завърнете в изходна позиция. Без да оставяте време за почивка между отделните движения ги повтаряйте отново и отново, докато хронометърът отчете минимум 45 секунди. След това починете за минута и изпълнете още две възможно най-продължителни серии.

В случай, че сте на "ти" със стандартния планк, но това упражнение ви е непосилно, опитайте вариант в който разтваряте и събирате единствено краката или, в краен случай, ръцете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април