Без грешки в планка

С един бърз фитнес съвет
Без грешки в планка

Както сме казвали и преди, планкът е едно наистина интелигентно упражнение за корем. С други думи, ако искате да развиете поясната мускулатура, задължително трябва да го включите в тренировката си.

Да добавим още, че то може да мине за прилично безопасно. Разбира се, при изпълнението му отново трябва да следите за спазването на правилната техника, за която вече сме си говорили неведнъж. 

А, за да ви улесним в поддържането на добра форма, ще ви запознаем с един много готин трик. Трябват ви точно две неща, за да го реализирате, а именно - добър приятел и една по-дълга пръчка (точилка, бастун и т. н).

  • Сега заемете позиция за планк и накарайте другаря си да опре пръчката в гърба ви така, че тя да осъществява непрекъснат контакт с тила, прешлените между лопатките ви и сакрума (костта над опашката). Ето така
  • В момента, в който установите, че не усещате въпросния допир и в трите споменати точки, значи нещо в техниката ви куца... 

Така да се каже, доверявайки се на пръчката, ще успеете да запазите неутралната позиция на гръбнака, което е супер, нали?  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май