3 тонизиращи упражнения от Анна Курникова

Красивата блондинка ви предлага да използвате медицинска топка
3 тонизиращи упражнения от Анна Курникова

Анна Курникова може и да е считана за един от най-големите провали в тениса, но това не й пречи да изглежда умопомрачително. Всъщност, легендата гласи, че тенисистката, която няма спечелен турнир в кариерата си, е отказала да използва спортни стимуланти. Това довело до неконкурентноспособната й форма и слабото й представяне на световните кортове.

Блондинката напомни за себе си тази година, като взе участие в последния сезон на американското риалити "The Biggest Loser". Там обаче също се представи неубедително. Заради лошата комуникация с нейните подопечни, на които трябваше да помага в отслабването, продуцентите прекратиха договора й още след първия й сезон в шоуто.

Е, въпреки това Анна демонстрира отлична форма. В интервю за ноемврийското издание на списание Women's Health, рускинята сподели 3 от любимите си упражнения с медицинска топка, които натоварват цялото тяло. Те могат да се изпълняват буквално навсякъде - вкъщи, навън (когато времето позволява) или в зала. Ето ги и тях:

Хвърляне на медицинска топка

annaWomen's Health

Това движение засяга комплексно цялото тяло.

Вземете специалната топка и я хванете с две ръце. Заемете разкрачен стоеж, с крака, раздалечени малко повече от ширината на таза. Леко приклекнете и вдигнете ръце със сгънати лакти така, че топката да се озове зад тила ви.

Стегнете торса и се наведете леко напред (като преминете през полуклек), засилвайки топката към повърхността пред себе си. Използвайте максимална сила за хвърлянето, тъй като медицинските топки не подскачат особено. А, след като тупне на земята, се постарайте да я хванете и се върнете в изходна позиция. Повторете общо 20 пъти.

Видеото ще ви помогне да разберете по-добре за какво говорим, но имайте предвид, че в него не се използва класическа медицинска топка.

Бекхенд и форхенд

annaWomen's Health

Упражнението също натоварва цялостно тялото.

Отново заемете разкрачен стоеж с топката в ръце. Пренесете тежестта върху левия крак, приклякайки леко с него. Завъртете торса и топката наляво (ръцете са сгънати в лактите, държейки топката близо до гърдите).

Продължете движението, пристъпвайки с десния крак напред до получаването на напад и, заедно с това, завъртете и торса и бедрата напред. В същото това време, пренесете топката с две ръце пред тялото си и я насочете над дясното рамо. Това е едно повторение, след което пристъпете крачка назад и започнете отново цялото движение.

Направете 10 повторения в едната посока и след това сменете началния опорен крак за още 10. Постарайте се да изпълнявате упражнението бързо, имитирайки лекия ход на тенисистите.

Във видеото отдолу можете да видите движението от втората фаза нататък (когато пристъпвате с десния крак напред) като част от тренировка по тенис.

Руско завъртане

annaWomen's Health

Това движение влияе особено върху коремните мускули.

Седнете върху шалте на пода и хванете медицинската топка с две ръце. Ходилата са едно до друго, а краката са леко сгънати в коленете.

Повдигнете стъпалата във въздуха и отпуснете торса леко назад. Дръжте гърба изправен през цялото време.

Завъртете тялото от кръста нагоре наляво, доближавайки топката към пода от същата страна. Върнете бавно в изходна позиция и повторете в другата посока. Направете същото нещо, наляво и надясно, общо 10 пъти.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май