Анна Курникова в действие

Секси блондинката става топ треньор в реалити шоуто „The Biggest Loser“
Анна Курникова в действие

Честно казано, имаме специално отношение към реалити телевизията. Освен в нейната истинност, сериозни основания ни карат да се съмняваме и в полезността й.

Обаче, трябва да признаем, някои формати могат да се похвалят с учудващо добра концепция. Такова е популярното американско телевизионно предаване "The Biggest Loser", чийто първи сезон стартира през 2004 година. Освен в САЩ, днес шоуто се излъчва и в редица други държави по света, макар и в адаптирани варианти.

В него хора с наднормено тегло имат за цел, в определен период от време, да влязат в добра форма. Състезателят, реализирал най-добри фитнес резултати, получава високата оценка на компетентно жури и, логично, голямата награда – немалка сума пари, която може да изхарчи, както пожелае.

Разбира се, всеки участник работи с екип от експерти, между които диетолг и персонален треньор. Топ инструктори от ранга на Боб Харпър и Джилиан Майкълс дават своите ценни фитнес съвети и се потят заедно с реалити героите.

Към днешна дата, в САЩ, предаването навлиза в своя 12-ти сезон и въпреки това то продължава да генерира сериозен зрителски интерес. А поредната изненада, подготвена от продуцентите, е... Анна Курникова.

Желязното момиче на Студената война

Само преди броени дни разкошната топ тенисистка официално се присъедини към голямото семейство на "The Biggest Loser". Анна влезе в студиото с обувки на безумно високи токчета и невероятно широка усмивка.

Тя благодари на участниците за усилията, които те полагат за себе си, и им пожела успех в напрегнатото състезание.

Всъщност, появата на блондинката в "The Biggest Loser" е като че ли твърде очаквано събитие. Миналата година, в Туитър, Джилиан Майкълс публично обяви, че прекратява участието си в предаването. Цели 11 сезона Майкълс помагаше на различни ентусиасти да свалят килограми – нормално беше някой да я замести.

Анна се появи на сцената още в 10-ти сезон, където, макар и епизодична, асистенцията й в една от задачите на участниците не остана незабелязана. Изпълнителният продуцент Тод Лъбин сподели по-късно в интервю, че е бил изумен от начина, по който рускинята успява да мотивира и да нахъса състезателите за фитнес постижения.

Докато Курникова често понася критики в атлетичните среди за това, че е повече звезда, отколкото спортист, Лъбин твърди, че новият топ треньор на "The Biggest Loser "няма да разочарова никого" и че е много далече от представата за "разглезена дива".

"Анна хваща ракетата едва на 5-годишна възраст. Много добре знае какво е дисциплина и саможертва в името на спорта", обяснява Тод. "Интересното при нея е, че щом се разгорещи, започва да говори на руски и направо ме стряска, когато започне да го прави", шегува се изпълнителният продуцент на предаването.

Детето на Студената война, както я нарича Лъбин, обеща истинско шоу на зрителите и много работа за участниците. Въпрос на време е да видим дали ще спази обещанията си. Междувременно, Тод напомня на зрителите основната мисия на "The Biggest Loser":

"Това е предаване за обикновени хора, които правят необикновени неща. Идеята е, наблюдавайки трансформацията на състезателите, всеки човек да си каже: "И аз мога да направя всичко, което пожелая!"

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май