В помощ на концентрацията

С консумацията на няколко любими продукти
В помощ на концентрацията

Разсейване! Позната ли ви е тази диагноза? На нас - да. Случва ни се нерядко, особено в края на седмицата, когато сме уморени и мечтаем за заслужена доза почивка. Разбира се, никога не се предаваме. Гледаме да лекуваме това състояние с всички налични средства.

А често така:

Вкарваме повече зеленолистни зеленчуци в менюто си

Американско изследване от 2006 година показва, че въпросните разбойници вероятно имат силата да подобряват способността ни да се съсредоточваме по-лесно.

Макар и доста далече във времето, посоченото проучване ни е абсолютно достатъчно, за ни накара да вярваме, че спанакът, зелената салата, копривата и руколата са приятелчета на концентрацията ни.

Знаем и друго. Редовната им консумация ни снабдява с магнезий – ценен минерал, който се грижи за тонуса ни. А когато сме енергични и отпочинали, ни е значително по-лесно да се фокусираме в извършването на ежедневните задачи.

Кафе, кафе, кафе!

Ами, да. Не е изненадващо, че любимата напитка на милиони влиза и в днешната класация. Заради съдържанието на кофеин, тя може да се похвали със силно събуждащо действие. Смята се, че стимулира мозъчната дейност.

Интересното обаче е, че приемът на кафе се отразява по различен начин на двата пола. Поне според експеримент, проведен наскоро в Испания.

inm.comОказва се, че кофеинът действа по-успешно на мачовците – повишава концентрацията им значително по-бързо след консумация. За сравнение, на дамите им трябва повече време, за да усетят разликите в себеусещането си след първата чаша ароматно кафе.

При нас имало нещо като плацебо ефект – ние обичаме да си въобразяваме разни неща и просто вярваме, че любимата напитка ни събужда. 

Накрая ви обръщаме внимание на тези продукти, защото те също ни помагат да мислим. А, понякога и дъвченето на дъвка върши работа, ама не винаги. Освен това, тя не е съвсем полезна. Разберете защо тук =) 

Е, хайде! Остават ви още няколко часа до мечтаната почивка - фокусирайте се и ще минат по-бързо. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май