Те ви помагат да мислите

Нахранете мозъка си и той ще ви се отблагодари
Те ви помагат да мислите

Напуснете веднага социалната мрежа Фейсбук (но първо ни станете приятелче тук). Изключете скайпа си. Шумоизолирайте се. Изгонете Алф в гаража.

Е, сега не ви ли стана по-лесно да се съсредоточите? Не?! Значи е време да преминете на план Б - събудете ума си с подходяща храна. Ето тази:

Риба

Обещаваме ви, че ако я консумирате редовно (поне два пъти седмично), значително ще подобрите мозъчните си функции и способността си да се концентрирате.

Както знаете, тлъстите рибоци са добър източник на омега-3 мастни киселини. Tе пък понижават риска от деменция и от проблеми със запомнянето.

Банани

Жълтите юнаци са пълни с полезни нутриенти, между които калий, магнезий и витамин C. И, да, редица изследвания доказват, че притежават свойствата да подобряват паметта и мозъчната дейност.

Направено наскоро проучване показва, че бананите помагат на учениците да усвояват по-ефикасно и лесно учебния материал.

Бонус: плодът е отличен източник на B6, който съдейства за производството на серотонин и допамин – невротрансмитери, приятели на умението ни да се фокусираме.

Спанак

Какво да кажем за този герой?! Съдържа куп важни минерали, които ни избавят от дезориентация и намаляват опасността от заболявания, свързани с прогресивна загуба на паметта.

Спанакът може да се похвали и с добро съдържание на витамин B12, който играе съществена роля във формирането на червени кръвни телца. Те пък транспортират кислород до мозъка и стимулират дейността му.

В същото време, фолиевата киселина в зеленолистния зеленчук предпазва невроните от разруха и ги поддържа в добра форма.

Малини

Малки са, но адски полезни. Доказано е, че хората, които ги похапват редовно, запомнят бързо и лесно. Пълни са с антиоксиданти, които освен на паметта, подават спасителен пояс и на имунната система...

Така че не мъчете ума си повече, а го нахранете веднага. Ще видите, че много бързо ще успеете да се фокусирате върху задачите си, които, предполагаме, в началото на седмицата никак не са малко, нали?

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април