Направи сам коледен подарък

С тези две ръце и от сърце!
Направи сам коледен подарък

Смятам, че подаръците са най-хубави, когато са смислени и поднесени с искрено чувство. На мнение съм още, че подаръците са още по-хубави, когато човек вложи в тях лично творчество и време. Затова ви предлагам няколко идеи за коледно-новогодишни изненади, изработени от самите вас.

Ръчно измайсторени бижута: защото всички дами обичат да се кичат с тях. Когато пък направата е ваша, жестът ще бъде оценен още по-високо. Необходимите ви материали са: мъниста, нишка или корда, метални закопчалки и клещи, с които да затягате закопчалките.

Разбира се, мънистата могат да бъдат заменени (или комбинирани) с фигурки от полимерна глина. А защо не ползвате шишарки, семки, перца или други дарове от природата? За нишка също могат да послужат най-обикновени конци за гоблени. Най-важното е да оставите фантазията си да се развихри, да погледате няколко образователни клипчета за ръчна изработка на бижута (а такива има много, уверяваме ви) и да започнете да тренирате още от днес.

746378inm.com

Домашни сладки: има ли някой, който да не точи лиги при мисълта за тях? Рецептата сигурно е заровена в синия бележник на баба ви. Или ви дебне от някой кулинарен блог. На свой ред и ние ви предлагаме нашата любима рецепта за приготвяне на курабийки, с която дразним сетивата си вече от дни :)

746379inm.com

Научете се да правите соли за вана: и ще се отпускате по свой собствен стил, в любимите си аромати. Вижте как.

746382inm.com

Направете снимки и ги сложете в рамка: за да запечатате в кадър най-запомнящите се моменти. Не знам дали сте фенове на фотографията или не, не знам дали обичате да гледате снимки с часове или напротив, но ви гарантирам, че една хубава снимка, поднесена в правилния момент, може да накара приятелите и близките ви да се вълнуват. Много.

И ако все пак не намерите време да приготвите нещо самички... можете да посетите събитие, на което се продават ръчно изработени неща, вплели в себе си много грижа и обич. Подобна инициатива е благотворителният коледен базар "Подари мъничко вълшебство", който ще се проведе на 22 декември (събота) в The Mall на Цариградско шосе 115Z.

746377Facebook

Базарът е организиран от фондация "Нашите недоносени деца", съвместно с фондация "Искам бебе". На място ще ви се удаде възможност да избирате измежду всякакви разкошотии: от картички, коледни играчки, чанти, калъфи за книги, възглавници, бижута и плетени дрешки до ваучери за езда на пони. Закупувайки стока от базара, вие не само ще се сдобиете с подарък за близките си, но и ще подкрепите недоносените бебета и двойките с репродуктивни проблеми в България. Допълнителна информация за събитието вижте тук.

Е, не ви остава нищо друго, освен да си "направите" сами една Коледа. Ще бъде по-интересна от останалите, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април