Натурална свежест и аромат в дома

С няколко готини идеи
Натурална свежест и аромат в дома

Скъпи приятели, ако вече сте спретнали пролетно почистване на жилището си, значи към настоящия момент се радвате на уют и хармония. Браво! Остава ви да направите още едно последно нещо – да ароматизирате помещенията така, че да постигнете в тях наистина приказна атмосфера.

Забравете обаче за ароматните свещи и за другите подобни ароматизатори. Те вършат работа в редица (романтични) ситуации. Но, според някои учени, честата им употреба може да ви навреди. Как? Разберете от този материал. 

Иначе, сега, за по-сигурно, ще ви предложим няколко добри натурални идеи за осигуряване на божествено благоухание.

В гардероба

Много е просто. Вземете малко парче копринен плат и увийте в него няколко венчелистчета от роза или сушени стръкчета лавандула (може да ползвате всякакви други билки и цветя). После скрийте вързопчето под дрехите си и готово! Съдържанието на гардероба ви ще ухае невероятно, не се съмнявайте. Само не забравяйте след няколко месеца да подмените "ароматизатора" си - изперете плата и сложете нови есенции в него.

В кухнята

inm.comТук нещата са по-сложни, тъй като въпросната стая ежедневно се пълни с разнообразни аромати. Решението: сложете вода в тенджерка на котлона при умерена температура, добавете вътре 2-3 супени лъжици канела на прах (или канелени пръчици) и почакайте течността да заври. После изключете котлона и оставете съда на печката, но без похлупак. Скоро в цялата кухня ще замирише на... Коледа ;) 

В банята

Не се чудете, ами бързо закачете на вратата на помещението букет от свежа мента. За целта може да се наложи да си направите закачалка (ако нямате) но, спокойно, и един обикновен пирон върши работа. Важно: затваряйте вратата, за да има смисъл от натуралното ароматизиране. Не забравяйте да подмените букетчето, когато изсъхне.

Бонус: люлякът цъфна! Наберете си няколко стръкчета, сложете ги във вазичка и подарете на обонянието си пролетна приказка.

Разбира се, съветът ни е да проветрявате всички помещения редовно и хубавичко, защото така ще си осигурите тонове свежест. 

Е, хайде! Приятна и ароматна седмица ви желаем! А тук открийте рецептата за още един супер симпатичен натурален ароматизатор. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май