Здравословни и еко: кутии за храна

Силиконови. Сгъваеми. Искаме ги!
Здравословни и еко: кутии за храна

Признаваме си: доста сме капризни по отношение на храната. Имаме няколко основни изисквания в това отношение:

Може и да изглежда прекалено, обаче, повярвайте ни!, всичко е въпрос на навик.

Вероятно се досещате, че не обичаме пластмасови съдове. Металните пък могат да бъдат доста тежки и обемисти. Е, за това се влюбихме от пръв поглед в еко кутиите за храна на Smart Planet. Компанията, специализирана в разработка и производство на "зелени" и функционални продукти за дома, съществува още от 1995 г. и има страхотни хрумвания, непременно разгледайте сайта им.

6d2e3d5a-9cf8-fd43-4a7b-6271f5e8bf5aSmart PlanetКутиите за обяд, които ни грабнаха, са изработени от силикон. С други думи, не вредят на природата като традиционните пластмаси и могат да се рециклират на 100%. По-интересното е, че съдовете са сгъваеми: когато не са пълни с храна, те се превръщат в плосък панел и могат да бъдат прибрани лесно навсякъде. Даже в задния ви джоб.

Предлагат се в два размера – по-малък, за деца (или за възрастни на диета ;) ), и по-голям. И двата варианта имат по 3 вътрешни отделения, както и собствен капак.

Кутиите могат да се ползват в микровълнови печки и съдомиялни машини. Предлагат се в 4 ярки цвята и имат собствен прибор: вилицо-лъжица.

Цената на по-големия размер е 17,99 долара, а на по-малкия – 14,99, без доставката. Могат да се поръчат от тук. Още снимки вижте в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май