Box Appetit: за перфектен обяд

Една кутия с душа
Box Appetit: за перфектен обяд

Най-важното

Бенто е японската представа за диетичен обяд =) Представлява кутия с няколко отделения. Особено важни в тях са пропорциите от 3 части въглехидрати, 2 части плодове и зеленчуци и 1 част белтъци. Храната е красиво подредена и внимателно подбрана. 

А самото контейнерче е годно за многократна употреба.

Ето да ви една добра идея: всеки ден си приготвяйте храна за работа.

Освен че ще ви позволи да заделите пари за интересни пътешествия по света, тази практика ще ви даде възможност да се храните здравословно и пълноценно. Като внимателно подбирате и съчетавате продуктите сами. Чудесно, нали?

Не разполагате с подходяща "екипировка", за да реализирате въпросното хрумване? Спокойно. Имаме предположение за вас. Сигурни сме, че кутията за обяд Boх Appetit ще сложи край на кулинарните ви търсения. Както и на неприятното разливане на манджа в раницата.

Стилното контейнерче е резултат от британско-швейцарското партньорство на двама приятели – Дан Блек и Мартин Блум. През далечната 1998 година сладурите се установяват трайно в Меката на дизайнерите – в пулсиращия от страхотни идеи Лондон.

Момчетата създават малка компания, която кръщават Black + Blum логично съчетание на вторите им имена, както и на творческите им търсения. И не губят повече време - започват да дават живот на своите продукти.

Самата Box Appetit е вдъхновена от традиционните японски бенто кутии за обяд. Тоест, най-голямото й преимущество е, че ви позволява да държите храната си "идеологически" разделена =) Освен това, тя е находчиво екипирана с отделение за различни видове сосове. Мини-купичката е забавно вдлъбната в капка. 

Специален заключващ се механизъм предпазва кутията от опасно отваряне, а обяда – от неприятно прогизване.

Но момчетата от "Black + Blum" са помисли за всичко, включително и за предястието. За супи и салати, Дан и Мартин са изобретили специални "Lunch Pot" – две малки тумбести контейнерчета, които са снабдени с дръжка за носене.

Те са различни по размери - малко и голямо. Така че когато привършите с хапването, може да съчетаете първото с второто... в една практично добра комбинация.

С две думи: всичко, от което се нуждаете за един перфектен обяд, е в кутията. Която може да притежавате за скромните 15 паунда. А добрата новина е, че има възможност за доставката й до България =)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май