Втори шанс за пластмасовите чаши

С една добра, зелена идея
Втори шанс за пластмасовите чаши

Сигурни сме, че обичате да пиете кафето или горещия си шоколад в "истинска", керамична чаша, нали? И аз така. Любимата ми е оцветена в зелено и от нея се усмихват ококорени, пухкави овце.

Нарочно не съм си я взела на работа. Сантиментално или не, смятам, че мястото й е в интимната атмосфера на домашния уют. Затова в офиса ползвам предимно пластмасови чаши. Да, прави сте. Те не са особено здравословно решение и съм сигурна, че, когато ме гледа да пия от тях, колегата Кирил Русев получава нервен пристъп (под секрет: той има фобия от пластмаса).

А най-лошото е, че те не са никак еко... Но могат да се превърнат в такива. Как? Ами, ако в използването им бъде вложена доза въображение и творчески размах. Точно, каквото е направил турският дизайнер д-р Hakan Gürsu, съвместно с архитектурния бранд "Designnobis".

NaturwallАрхитектът, който многократно е получавал различни награди за своите находчиви зелени идеи, решил да даде втори шанс на пластмасовите контейнерчета. Така, след употребата им, вместо да ги хвърля в кофата за боклук, той ги превръщал в своеобразни саксии, които нареждал красиво на специално направена за целта стойка.

Naturwall (от английски език "nature" - природа и "wall" – стена) е снабдена с 10-12 поставки, изработени от 100% рециклиран алуминий. Те били получени след изрязването и огъването на тънки метални листове.

Вертикалната градина може да бъде монтирана навсякъде в дома и декорирана по различен начин, взависимост големината и специфичните нужди на цветята.

Ако имахме такава, ние бихме отглеждали в нея малки, декоративни кактуси и теменужки, защото пластмасовите чашки, които ползваме, са неподходящи за мащабни градински проекти.

Истината обаче е, че хрумването на турския дизайнер ни се струва наистина брилянтно. Но другите му идеи са не по-малко интересни. Ако ви е любопитно, може да ги разгледате на фен страницата му във фейсбук, тук.

А с този материал нека ви подсетим за още едни много интересни саксии, обърнати с главата надолу ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април