Висящи екосаксии

Зелен живот на тавана
Висящи екосаксии

Сигурни сме, че ако научи за тези саксии, Нютон ще се преобърне няколко пъти в гроба от яд. Защото те тотално се противопоставят на закона за земна гравитация. И вместо на обичайните места, може да ги видите локализрани... на тавана, подобно на висящи абажури.

Противоречивите Sky Planter (от английски език – "sky”: небе и "planter”: сандъче за цветя) са дело на индустриалния дизайнер Патрик Морис, който е роден в Нова Зеландия.

Макар и лишени от уникалност на външен вид, въпросните керамични контейнери представляват истинска малка екосреда, обърната... с главата надолу.

Директно вградена в тавана система напоява цветята отгоре, като рискът от неприятно разливане е сведен до минимум. Освен това въпросната система е толкова ефикасна, че може да поливате растенията си само веднъж месечно и да спестите по този начин до 80 % вода. Добра новина за мързеливите и бедни плантатори, нали?

Пръстта също има собствена "резиденция", което допълнително увеличава шансовете за чистота в къщата.

Патрик създава своите забавни саксии, докато учи в колежа по изобразително изкуство и дизайн Saint Martins College, в Лондон. Решава да ги лансира на пазара заедно с брат си, с когото стартират своята компания BOSKKE, базирана в Нова Зеландия (boskke означава "малка гора".)

Sky Planter се продават в няколко размера, според които варира и цената им – от 75 до 195 долара за най-големите саксии.

Наистина са скъпи, но ние направо се влюбихме в тях! Колко чудесно би било, сутрин, когато отворим очи и погледнем "небето", да се пренесем в Джурасик Парк!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май