Защо трябва да вземаме по 1 аспирин дневно

Защо трябва да вземаме по 1 аспирин дневно

Най-важното

Учените от британския съвет за превенция от онкоболести съветват, че пиенето на 1 аспирин дневно намалява риска от рак на стомаха.

Според учените приемането на аспирин 1 път на ден в продължение на 10 години ще намали вероятността от рак на червата с 35%. Освен това пиенето на аспирин всеки ден ще подобри функцията на стомаха ви и ще намали с до 30% проблемите със здравето, които можете да имате.

Също тези учени казват, че аспиринът намалява с 50% вероятността от сърдечен удар и други увреждания на сърдечно-съдовата система. Това означава, че аспиринът може да се окаже едно от най-добрите средства за превенция срещу най-смъртоносните болести - рак и сърдечно-съдови заболявания.

Освен тези свойства, дневната употреба на аспирин подобрява вашата имунна система и немаляват вероятността да се разболеете от грип или настинка през зимните месеци. Освен това благодарение на аспирина няма да имате главоболие и болки в зъбите.

Изследването показва, че пиенето на 1 аспирин всеки ден за дълъг период от време е полезен и съветват всички хора да започнат да го правят. Те също така съветват, че полезните свойства от пиенето на това хапче всеки ден ще се появят чак след 3-тата година на употреба.

Вижте още: 6 болести, които не трябва да пренебрегвате.

Вижте още: 7-те тайни на дългия живот.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май