Смеха подобрява работата на мозъка

Смеха подобрява работата на мозъка

Смехът не само влияе на нашето настроение, но и помага на мозъка ни да работи по-добре. Това сочи изследване, при което участие са взели 20 души, които са гледали смешни клипчета всеки ден в продължение на 30 минути. В края на експеримента, тези хора са показали по-добри свойства на запомняте, което доказва, че смеха помага на работата на мозъка.

Също така стреса може да намали нивото на стрес в организма, който е основния причинител на съвременните болести. Намаляването на стреса подобрява работата на мозъка.

В компанията "Гугъл" има пауза за смях, подобна на обедната почивка. При нея хората спират да работят за 30 минути и започват да се забавляват. Това помага за намаляването на стреса на работниците и подобрява тяхната работоспособност.

Този съвет може да ви помогне да си вършите работата по-добре. Отделете няколко минути, докато сте на работното място да се смеете с колеги или да гледате клипове, за да можете да работите по-добре.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете за една невероятна сутришна тренировка ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май