Мода в отслабването 2011

Един бърз обзор
Мода в отслабването 2011

А така! И тази година завива бавно и сигурно зад ъгъла... Няма да ви лъжем – тя ни донесе адски много позитивни емоции и, едновременно с това, различни по големина предизвикателства. Едва ли има смисъл да я обсъждаме обаче, убедили сме се, че равносметките, така или иначе, са изгубена кауза.

Периодът обаче бе твърде интересен и за всички диетиращи братя. Защото 2011 им предложи пълна торба с интересни хранителни режим, всички - обещаващи ефективно и трайно вталяване.

Всъщност, голяма част от въпросните диети никак не са нови, но през тази година те определено получиха още по-голяма популярност и, логично, последователите им нараснаха двойно. Но искате ли все пак да им направим един бърз обзор?

Детоксикация

Въпреки своята съмнителна ефективност, т. нар. пречистващи от токсини програми продължават да са номер едно в класацията за предпочитаните начини на отслабване. Даже смеем да твърдим, че у нас той дори е най-използваният. 

В повечето случаи детокс диетите са свързани с консумацията на големи количества течности (вода, вода, вода и пак вода!) и сериозно ограничаване на приема на калории. Пример за такъв режим е лунната диета, но там, за повече драматизъм, се намесват и природните закони ;)

Повече за детокс манията може да прочетете тук.

Диета ЧХГ

Мода в отслабването 2011 inm.com Мислехме си, че поради своята абсурдност, въпросната програма няма да се радва на голям успех с популяризацията, но сгрешихме. Оказва се, че на много места по света и особено в САЩ, тя е абсолютен тренд. Какво представлява все пак?

Ами, всеки ден (в определен период от време) в тялото на диетиращия се инжектира т. нар. хормон на бременността - човешки хорион-гонадотропин (ЧХГ). Едновременно с това, приемът на калории е сведен до минимум – до 500 дневно. Това е положението ;)

Палео

Няма спор, че през последните месеци палео режимът се превърна в абсолютен хит не само сред обикновените хора, но и сред звездите. Твърди се, че актьорите Мел Гибсън и Джош Дюамел са сред най-големите му фенове.

Първоначално, диетата позволяваше консумация на продукти с умерено съдържание на въглехидрати и с ниско съдържание на наситени мазнини. Впоследствие, концепцията й се поизмени и много нейни привърженици днес ограничават въглехидратите за сметка на наситените и мононенаситените мазнини като основен източник на енергия.

Други нейни, още по-либерални, модификации одобряват похапването и на някои млечни и дори зърнени храни. Повече за режима обаче и нашата оценка за него може да научите тук.

Очаквайте продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май