Лунна диета

Не бихме й се доверили
Лунна диета

Луната. Голяма, красива, недостижима точка в Космоса... Тази, която често не ни оставя да спим през нощта. Точно за нея ще си говорим днес и по-специално – за лунната диета, вдъхновена от кръглата госпожица.

Защото през последните години въпросният хранителен режим стана наистина твърде популярен. Даже преди време самите ние се опитахме да се подложим на него, но... Волята ни се оказа рахитична и не ни позволи да стигнем много далеч. Само до първи рунд.

Всъщност, става въпрос за детокс програма, която се прави точно 4 пъти в месеца. Толкова, колкото са фазите на луната, а именно – новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. Обикновено, въпросните етапи са графично изобразени на календара, така че още сега може да ги видите =)

Та... диетата започва с всеки лунен период и завършва 24 часа по-късно. По време на целия този цикъл трябва да се пие наистина много, ама много, вода или чай (без захар, обаче!). Обществено коректни са фрешовете от всякакви видове плодове и зеленчуци. Консумацията на алкохол, логично, е абсолютно немислима. Както и на храна.

Като всеки пречистващ режим, този също обещава категорично изхвърляне на токсините от тялото, а при спазване на всички фази - постепенно и трайно сваляне на килограми.

Благодарим, луна! Но...

Звучи лесно, кратко и ефективно, нали? Въпросът е, че, дори и романтично вдъхновен от Вселената, този режим отново е със съмнителна и неясна концепция.

На практика, никой не може да ви обясни как точно, на какви равнища, се извършва тази детоксикация. Факт: можете ли да видите как и колко семейства токсини стягат багажа и се евакуират на по-сигурно от тялото ви място? Ние – все още не.

Като че ли голяма част от детайлите в тази диета са направо "здрач: новолуние" =) Макар и базиран на средновековното вярване, че луната има магическо въздействие върху всички процеси на земята и върху хората, режимът не може да ви предостави веществено доказателство, че наистина ще подобри метаболитните функции в организма. Или че задължително ще ви накара да се чувствате по-добре. Даже обратното: иначе доброволното, макар и кратко, гладуване може да хвърли в стрес тялото ви и да го накара, веднага след ужасната рестрикция, да компенсира щедро с храна.

Истината е, че самите ние не бихме пробвали да минем отново през настроенията на луната =) Стъпили здраво на земята, по-скоро бихме се доверили на американския диетолог д-р Майкъл Русел. И вместо течна диета, бихме променили някои свои хранителни навици. Ето така.

Освен това, нека не забравяме, че храната не е единственото условие, което може да ви осигури балансиран начин на живот. Всички имаме нужда от спорт и от движение, за да се чувстваме наистина добре.

Сигурни сме, че дори Луната ще се съгласи с нас по този въпрос = )

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май