Диетата на: Гуинет Полтроу

Всъщност, актрисата е всеядна. И не обича да гладува
Диетата на: Гуинет Полтроу

Само преди 3 месеца ослепителната блондинка Гуинет Полтроу стана на 40 години. И, без да се замисляме, бихме казали, че изглежда по-добре, отколкото на 25...

Талантливата актриса винаги е била известна със старанието си да живее здравословно. И въпреки някои съмнителни в това отношение залитания като макробиотичната диета, изглежда се справя доста добре.

В своя личен блог – Goop.com, Полтроу споделя интересни и вдъхновяващи материали, както и много рецепти, които сама приготвя. Преди почти две години издаде книга с любимите си семейни рецепти, които са доста балансирани и подходящи за деца. Голяма част от тях са наследени от покойния й баща, но адаптирани с течение на времето.

Изданието само доказа отношението на актрисата към храната и беше прието изключително добре от читателите и критиката.

А ето малко повече детайли и за хранителните й навици:

744407justjaredДиетата

В края на 90-те години Гуинет следваше макробиотичния режим на хранене. Той включва предимно растителни храни, най-вече зърнени, много зеленчуци и малко риба. Тази диета обаче й причини сериозни здравословни проблеми и впоследствие актрисата сподели, че не я препоръчва.

Полтроу признава, че в миналото се увличала доста от модерни хранителни режими, но благодарение на това се научила да цени здравето си и придобила знания за храненето изобщо.

В последното си интервю за януарския брой на сп. Redbook блондинката заяви, че на практика яде всичко. Обича пица, бял хляб със сирене и вино, яде пържени картофи, бургери и т.н. "Вече не мога да гладувам, за да изглеждам по определен начин. Обичам храната и обичам да готвя, не мога да променя това", обяснява Гуинет.

Споделя още, че се старае да приготвя всичко у дома, за да контролира качеството на продуктите. И компенсира по-калоричните храни с повече тренировки.

Подчертава, че много държи на разнообразното хранене. Обича всякакви зеленчуци и ги приготвя по различни начини. Яде и много месо, но внимава с червеното: държи да знае точния му произход. А най-много от всичко обича морски дарове, но признава, че още не умее да ги готви добре. Освен това не пропуска да пие вода, много вода.

И, веднъж годишно, обикновено през януари, следва 21-дневен детоксикиращ режим. Той изключва каквито и да били преработени храни, захар, млечни продукти, глутен, кофеин и алкохол. Закуската обикновено е някакъв вид шейк, задължително с протеин на прах, а следващите 2-3 хранения съдържат много зеленчуци, риба и яйца.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април