Звезден фитнес пример: Гуинет Полтроу

Как тренира и живее партньорката на Железния човек?
Звезден фитнес пример: Гуинет Полтроу

Най-важното

Коя е Трейси Андерсън?

Русото миньонче е известно като фитнес-гуруто на цяла плеяда холивудски звезди. Освен, че вае тялото на Гуинет Полтроу, тя доста дълго се занимаваше с Мадона, с Никол Ричи, с Шакира, а напоследък помага и на Джесика Симпсън да влезе във форма преди сватбата си.

Трейси е бивша танцьорка със собствен подход по отношение на тренировките. Смята, че разнообразието е ключов фактор във всяка програма, която обаче първо трябва да бъде съобразена с индивидуалните особености на всеки трениращ. Сменя упражненията на всеки 10 дни и е фен на многото повторения с малки тежести (80-100 в серия).

Има няколко DVD-та с упражнения и кардио програми, които биха затруднили и най-атлетичните мацки.

Обаче често я критикуват по отношение на диетите, които прави за своите клиенти, тъй като в тях силно ограничава калориите (понякога и под критичния минимум от 1200 калории на ден).

Споменахме днес Гуинет Полтроу заради тази много вкусна мексиканска рецепта и веднага се сетихме, че актрисата е добър пример за здравословен начин на живот.

Тя успява да се грижи удивително добре за себе си и това й личи. Снимките й от светски събития и папарашките кадри от свободното й време недвусмислено потвърждават това.

Гуинет изглежда щастлива и доволна от живота в супер стегнатата си фигура. За американското сп. SELF тя признава, че не е вярвала, че някога ще постигне подобни впечатляващи фитнес резултати. Обаче те са факт и то благодарение на Трейси Андерсън – личния треньор на Полтроу.

Нека все пак надникнем заедно във фитнес тайните на известната чаровница:

Тренировката

Звездата от "Железният човек" прави 45-минутно високо интензивно кардио, пет пъти седмично, защото "адски обича да яде". Готварската й книга е само едно от доказателствата за привързаността й към храната.

Освен това, ако твърде много прекали с чийз кейка или с гуакамолето, задължително увеличава обема на тренировката. Тоест, започва да спортува по два часа дневно, шест пъти седмично в продължение на две седмици.

В случая високо интензивно кардио означава преди всичко редовният клас по денс аеробика на Трейси Андерсън.

"Отне ми ужасно много време, за да науча хореографията. Бях толкова некоординирана в началото! След 11 минути безумно скачане, ми писна и се отказах. Обаче за кратко. Днес просто не мога да си представя живота без денс аеробика. Тренира се на висока и енергична музика и е хипер забавно", обяснява блондинката.

Сега физическата активност е интегрална част от ежедневието на Гиунет. 5-годишният й син и 7-годишната й дъщеричка (която се казва Ябълка :) обожават да танцуват с нея.

"Да се грижиш за себе си означава да се грижиш и за децата си", смята актрисата.

Храната

Върл привърженик на разнообразното хранене, Гуинет се старае да хапва здравословно и балансирано. Обаче: "Снощи се изкуших с пържени калмари и паста, удавена в бульон от патешко месо. Съгреших също и с две пълни чаши вино", признава тя.

Само за сравнение, преди премиерата на екшън лентата "Iron Man 2", три дни е била само на... зелено: салати и извънземни шейкове.

Все пак винаги има под ръка: "Сурови бадеми или стафиди и кокосова вода. Сутрин мога да си приготвя и сок от къдраво зеле. Опитвам се да избягвам чипса – слабост ми е!"

Зад кадър:

О, да! Папараците обичат да ходят навсякъде с нея - блондинка, красива и известна. Все пак компроматите по нейн адрес са малко. Нещо повече:

"Видях се в кадър на плажа, на о. Барабадос. По бански! Тогава разбрах, че трудът ми наистина дава резултати. На 38 съм, не се срамувам да го призная, имам две деца и изглеждам и се чувствам добре".

Какво повече му трябва на човек, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май