Пълнените чушки са любимото ми ястие от детството. Затова ви предлагам невероятната рецепта на баба, която умееше да събира цялата фамилия около масата с вкусните си гозби.
Необходими продукти за 4 порции:
8 чушки (малки и широки, подходящи за пълнене)
500 грама кайма смес
1 чаена чаша
50-60 грама пресен лук
1 чаша доматен сок
1 морков
1 супена лъжица сух магданоз
1 чаена лъжица черен пипер
Масло
Сол на вкус
Thinkstock/Guliver
Начин на приготвяне:
Подгответе чушките за готвене като отстраните с нож дръжката и почистите от семките. Нарежете лука и моркова много ситно и запържете за малко. Добавете
каймата, докато се раздроби. След тово прибавете и
ориза, запържете за малко и добавете 2 чаени чаши вода. След като водата се изпари, добавете
доматения сок,
магданоза, пипера и солта.
Напълнете чушките с ориза. Наредете ги в тава и изсипете 1 чаена чаша вода в нея. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато омекнат и потъмнеят от всички страни.
Можете да направите и сос като смесите
кисело мляко и малко от соса, който чушките са пунали в тавата.
Насладете се на тази подходяща за летния сезон рецепта, която ще ви върне към детството.
Добави коментар