Пълнените постни патладжани са
вкусни,
полезни и подходящи както за вегани, така и за тези от вас стремящи се към следване на здравословен начин на живот. Рецептата е добра и за хората страдащи от глутенова или лактозна
нетолерантност, защото използваните в нея продукти не са сред срещаните алергизиращи храни.
Изключително лека и приятна храна са през горещите летни дни. Спокойно можете да ги приготвяте и като предястие към сезонната салата.
inm.com
Ето и рецептата за 4 порции:
2 броя средно големи патладжана
1 брой
червена чушка
250 грама сурови
гъби
2 средно големи и
сладки домати
1 връзка пресен лук
1 връзка
магданоз
2 скилидки
чесън
3 супени лъжици зехтин
щипка червен пипер
щипка
куркума
щипка черен пипер
хималайска сол на вкус
Патладжаните се срязват на две по дължина и се издълбават. Посоляват се патладжаните и издълбаната плънка и се оставят за 20 минути да се отцедят от горчивия сок. Изплакват се под течаща вода и се
оставят настрана. През това време гъбите се бланшират в солена вода за 30 секунди, след което се нарязват на малки парчета. В дълбока купа се смесват всички съставки, които са предварително
нарязани включително и вътрешната част на издълбаните вече патладжани. Добавят се подправките и 2 супени лъжици зехтин. Патладжаните се пълнят със сместа и се подреждат в малка тавичка, която е
предварително омазнена с 1 супена лъжица зехтин. Сложете патладжаните да се пекат на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Пълнени постни патладжани
Вкусни и полезни!
Добави коментар