Зелен фасул яхния

За добро здраве!
Зелен фасул яхния

Зеленият фасул е ястие за което не се изисква сериозни приготовления. В същото време е изключително полезен за здравето ви, но и съхранява добрата фигура.

Предлагам ви рецептата, която познавам от дете и до сега приготвям вкъщи.

Необходими съставки за 4 порции:

600 грама пресен зелен фасул
3 броя картофи
2 броя моркови
2-3 домата нарязани на ситно или 250 милилитра консерва домати
1 червена чушка
1 глава лук
1 връзка пресен лук
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин или друга мазнина
1 връзка магданоз
1 чаена лъжица сладък червен пипер /прибавете и лют по желание/
хималайска сол
чубрица
черен пипер

В тенджера поставете зехтина и задушете леко лука, след което добавете сладкия червен пипер и бъркайте енергично за около 30 секунди. Прибавете предварително измития и накъсан на малки парчета зелен фасул и прибавете 1 чаена чаша вряла вода. Затворете тенджерата с похлупака и оставете фасула да ври на бавен огън за около 10 минути, след което добавете морковите и червената чушка нарязани на ситно и картофите нарязани на четири половинки. Добавете доматите. Яхнията е добре да ври още около 15-20 минути. Извадете от ястието сварените картофи и ги направете на пюре, след което ги върнете отново в тенджерата. Време е да сложите хималайската сол на вкус, чесъна нарязан на ситно, чубрицата и черния пипер. Оставете на изключен котлон за още 1-2 минути. Снемете от котлона и гарнирайте с пресен лук и магданоз. Сервирайте с кисело мляко.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември