Зеленият фасул е ястие за което не се изисква сериозни приготовления. В същото време е изключително полезен за здравето ви, но и съхранява добрата фигура.
Предлагам ви рецептата, която познавам от дете и до сега приготвям вкъщи.
Необходими съставки за 4 порции:
600 грама пресен
зелен фасул
3 броя картофи
2 броя моркови
2-3 домата нарязани на ситно или 250 милилитра консерва домати
1 червена чушка
1 глава лук
1 връзка пресен лук
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин или друга мазнина
1 връзка
магданоз
1 чаена лъжица сладък червен пипер /прибавете и лют по желание/
хималайска сол
чубрица
черен пипер
В тенджера поставете зехтина и задушете леко лука, след което добавете сладкия червен пипер и бъркайте енергично за около 30 секунди. Прибавете предварително измития и накъсан на малки парчета
зелен фасул и прибавете 1 чаена чаша вряла вода. Затворете тенджерата с похлупака и оставете фасула да ври на бавен огън за около 10 минути, след което добавете морковите и червената чушка нарязани
на ситно и картофите нарязани на четири половинки. Добавете доматите. Яхнията е добре да ври още около 15-20 минути. Извадете от ястието сварените картофи и ги направете на пюре, след което ги
върнете отново в тенджерата. Време е да сложите хималайската сол на вкус, чесъна нарязан на ситно, чубрицата и черния пипер. Оставете на изключен котлон за още 1-2 минути. Снемете от котлона и
гарнирайте с пресен лук и магданоз. Сервирайте с
кисело мляко.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Зелен фасул яхния
За добро здраве!
Добави коментар