Лятна лютеница

Полезна и изключително вкусна!
Лятна лютеница

Най-вкусната лятна манджа от моето детство е домашната бързо приготвена лютеница на баба. Спомням си как влизах в градината да бера добре узрелите домати и няколко червени чушки, които гордо носех на баба, за да приготви постната яхния.

Сладостта на гозбата идваше от вкусните домати, чушки и прясно набраният магданоз. Предполагам, че мнозина от вас са я яли, но да я познават под друго име. Знам, че в някои краища на България, дори слагат и яйце, но по този начин вече няма да е лютеница, а миш-маш.

Предлагам ви да опитате тази лесна и бърза за приготвяне лятна лютеница, в която няма как да не се влюбите. Можете да я използвате и като гарнитура към кюфтета, кебапчета или вместо вредния и пълен с химикали кетчуп.

Необходими продукти за 4 порции:

4 големи домата
4 големи червени чушки
2 глави стар лук
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
зехтин
хималайска сол
черен пипер

Нарежете лука и го задушете за около 5 минути, след което добавете чушките и оставете заедно с лука за още 5 минути на затворен похлупак на малката тенджерка или тиган. Добавете нарязаните пресни домати и чесъна и оставете да къкри на бавен огън в продължение на 20 минути. Овкусете със сол и чер пипер. Снемете от котлона и добавете връзката нарязан магданоз. Хубаво е когато продуктите не са нарязани твърде на ситно!Сервирайте със зелена салата, репички и препечени филийки пълнозърнест хляб.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април