Кръмбъл с дюли

Адски бърз и лесен за приготвяне
Кръмбъл с дюли

Най-важното

Ако след като извадите кръмбъла, в тавичката е останала вода, може да я изцедите с подходящ кухненски уред, или просто внимателно да я изсипете. 

Освен че може да танцува румба, любимата ни колежка Мирела Миладинова е истинска кулинарна вълшебница. Непрекъснато ни изкушава с вкусните си целувки, с печената си, солена и сладка, есен и с невероятния си кръмбъл със сини сливи...

Именно последния опитахме да си направим сами, но, тъй като не сме такива професионалисти като нея, решихме малко да опростим рецепта. Как? Ами, първо пропуснахме удоволствието да готвим със свекървата ;)  

Извън кръга на шегата, съкратихме още малко процеса на печене на готиния сладкиш и вместо сливи и круши, в него сложихме...

2 дюли

половин чаена чаша захар (може и малко повече, ако искате да ви е по-сладко)

вода (достатъчно, за да покрие дюлите в тавичка)

За отгоре:

1-2 супени лъжици канела

6-8 бисквити (по възможност, трошливи).  

Е, схемата на приготвяне е позната:

purplefoodie.comИзмихме хубавичко ароматните дюли и им отстранихме безболезнено семките. Нарязахме ги наполовина и после – още на половина. Хоп! Парчетата наредихме като войници (един до друг) в малка тавичка и ги покрихме до "козирката" с вода.

Подобно на мастър Мирела, ги запекохме във фурната на умерена температура. След около 15 минути те омекнаха, а водата, наистина!, започна да извира.

После добавихме захарта и оставихме вълшебния сладкиш за още няколко минути на топло. Накрая го извадихме и го поръсихме отгоре с канела и натрошихме бисквитите.

Търпеливо изчакахме още малко време той да се охлади, а съставките му да "се сближат" и после...

Мммм! Наистина беше вкусно. Пробвайте и вие, сигурни сме, че ще ви хареса.

Да добавим още, че дюлите са хипер вкусен и много полезен плод - могат да се похвалят с добро съдържание на пектин, витамин C и фибри. Така, освен приятели на есента, те могат да се превърнат и в другари на хранителния ви режим и здравето. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април