Разбрахме, че и вие като нас сте големи почитатели на крушите. И особено, когато са запечени, с фин дъх на есен.
Ами да, защо да хрупаме сладките плодчета сурови, когато има куп чудесни алтернативи и модификации за прилагане. Ние си падаме по експериментите. Ама тези, с предсказуемия, сладко-солен финал...
Та, необходимите продукти са:
4 зрели круши
150 грама сирене рокфор
4 супени лъжици ядки (за предпочитане: смлени орехи)
4 супени лъжици лимонов сок
3 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
inm.com
Разрежете крушите по дължина на две половини. Издълбайте семенната им кутийка и ги залейте с лимоновия сок.
Поставете сиренето в удобна купа и го намачкайте на пюре с дървена лъжица. Добавете към него ядките и меда и смесете добре.
После позиционирайте сместа в издълбаната сърцевина на крушите. Пъхнете ги във фурната да се запекат на 170 градуса за 15 минути, докато сиренето не започне апетитно да къкри.
Ако коричката на крушите покафенее и се сбръчка, а из дома ви се разнесе аромат на горски вкусотии, значи за пореден път сте се доказали като истински кулинари.
Сервирайте шедьовъра си топъл-топъл и гарантираме, че ще получите "Отличен 7" за положените усилия! ;)
Добави коментар