Сладко и солено: Круши с рокфор

Защото обичаме да спазваме обещанията си :)
Сладко и солено: Круши с рокфор

Най-важното

Изкушаваща ни се стори и идеята за задушени круши в червено вино...

Сложете обелените плодове, на които сте запазили дръжките, в дълбока тенджера. Полейте ги обилно с вино и ги оставете на бавен огън, за около половин час. Добавете и няколко зрънца карамфил, плюс кори от канела.

Загадъчният, червеникав нюанс след обработката ще им придаде срамежлив вид. Разрежете ги този път напречно, отново на две половинки. Между тях сложете по едно цяло парче рокфор и поръсете с ядки. Полейте ги с останалия от варенето сос и, по желание, аранжирайте със стръкчета сушена лавандула. Красота!

Разбрахме, че и вие като нас сте големи почитатели на крушите. И особено, когато са запечени, с фин дъх на есен. 

Ами да, защо да хрупаме сладките плодчета сурови, когато има куп чудесни алтернативи и модификации за прилагане. Ние си падаме по експериментите. Ама тези, с предсказуемия, сладко-солен финал... 

Та, необходимите продукти са:

4 зрели круши

150 грама сирене рокфор

4 супени лъжици ядки (за предпочитане: смлени орехи)

4 супени лъжици лимонов сок

3 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

inm.com

Разрежете крушите по дължина на две половини. Издълбайте семенната им кутийка и ги залейте с лимоновия сок.

Поставете сиренето в удобна купа и го намачкайте на пюре с дървена лъжица. Добавете към него ядките и меда и смесете добре.

После позиционирайте сместа в издълбаната сърцевина на крушите. Пъхнете ги във фурната да се запекат на 170 градуса за 15 минути, докато сиренето не започне апетитно да къкри.

Ако коричката на крушите покафенее и се сбръчка, а из дома ви се разнесе аромат на горски вкусотии, значи за пореден път сте се доказали като истински кулинари.

Сервирайте шедьовъра си топъл-топъл и гарантираме, че ще получите "Отличен 7" за положените усилия! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май