Упражненията, които щадят коленете

Упражненията, които щадят коленете

При интензивни тренировки, коленете първи ви предават и за почват да ви болят. Тогава се налага да си вземете почивка, която ще ви върне назад в тренировъчния процес. Ето няколко упражнения, които ще щадят колената ви и ще ви помогнат да не изгубите формата си.

Разтягания:

Седнете на стол и доближете друг стол до вас. След това си изпънете краката на стола и по този начин ще разтегнете мускулите без да натоварвате колената си.

Легнете по гръб и започнете да си сгъвате краката в коленете. По този начин ги щадите, защото сте легнали и пак разтягате мускулите.

Силови тренировки:

Застанете до стената и се подпрете на нея все едно сте седнали на стола. Задръжте така няколко минути. Ще видите, че ви се натоварват бедрата, а коленете не ви болят.

Легнете по гръб и си свийте единия крак в коляното, а другия да стои изпънат. След това вдигнете на горе крака, който е изпънат и го задръжте няколко секунди във въздуха.

Легнете на уреда за сгъване и разгъване на бедрата и направете двете упражнения. При тях колената ви стоят статични и няма опасност от болки в тях.

Велоергометър. Ако ви болят коленете и не можете да бягате, а много искате да правите кардио, то велоергометър е идеалният уред за вас.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Вижте още: Чудовищна тренировка с дъмбел.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май