5 грешки, които правите всеки ден

5 грешки, които правите всеки ден

Най-важното

Всеки от вас иска да живее здравословен живот. Но понякога някои хора се престарават. Ето 5-те грешки, които всеки от вас прави всеки ден.

1. Миете си зъбите сутрин веднага след закуската. "Миенето на зъбите веднага след храни, богати на киселини, могат да навредят на емайла", обяснява Марк Уолф, преподавател в колежа по стоматология в Ню Йорк. Изчакайте 40 минути след ядене и тогава си ги измийте.

2. Шофирате с отворен прозорец. Замърсяването на въздуха, особено по натоварените булеварди, където има много трафик е с 10 пъти повече от обикновени. Изгорените газове от автомобилите могат да причинят главобол, а по-сериозните болести са рака и сърдечните болести.

3. Топлите обяда си в пластмасови купи. Свободните радикали от микровълновата фурна в комбинация с химикалите на пластмасовите купи образуват БПА, което е основният причинител за раковите заболявания. По добре топлете храната в чиния или яжте свежи храни.

4. Шофирате след работа пийнали биричка. Може да сте в нормите, които са предвидени от закона за съдържание на алкохол в кръвта, но изследвания показват, че тези, които са със съдържание на кръвта близко до позволената имат вероятност от 46% да направят катастрофа.

5. Проверявате си пощата преди лягане. Това е грешно, защото ако има някоя лоша новина на работа, вие ще я прочетете преди лягане, което ще ви навреди на съня.

Прочетете още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
грешки здраве

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април