Съществуват множество уникално вкусни рибни специалитети, които буквално те карат да се влюбиш в тях за цял живот.
Смятам да споделя с вас една рибена рецепта, която е изключително подходяща за зимния сезон и в същото време е лека, приятна и дори бих казала диетична за хапване, ако не прекалявате с
количествата.
Можете да я приготвяте за обяд, но е също толкова подходяща и за вечеря. Можете да я сервирате като основно ястие и ако очаквате гости.
Порцията рибеното гювече със спанак и хрян е около 410 калории, от които протеините са около 31%, мазнините 22% и въглехидратите 47%.
Необходими продукти за 2 порции:
Thinkstock/Guliver
150 грама спанак
200 грама филе от риба (за предпочитане бяла, суха риба като щука)
1 супена лъжица хрян
150 грама чери домати
сол и черен пипер
За соса:
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица брашно
200 милилитра кокосово мляко, бадемово или обикновено
½ чаена чаша настърган кашкавал
За сервиране:
400 грама варени картофи
Загрейте фурната на 225 градуса. В тиган сложете спанака с подправките, и маслото, добавете измитата и нарязана на средно големи парчета риба и задушете за няколко минути.
Прехвърлете така получената смес в тава или гювеч и добавете хрян, гарнирайте с резенчета домати. Смесете продуктите за соса и излейте така получената хомогенна смес върху рибата, като най-накрая
сложите настъргания кашкавал.
Печете в средата на фурната на горно и долно горене в рамките на 20 минути. Сервирайте със сварените картофи и сезонна салата.
Да ви е вкусно!
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Шведско рибено гювече на фурна
Вкусно и подходящо за обяд!
Добави коментар