Знаете ли, че...

Пластмасовите изделия са най-ефективният "Тих убиец" на 21-ви век?! Мнозина дори сравняват...

Пластмасовите изделия са най-ефективният "Тих убиец" на 21-ви век?! Мнозина дори сравняват пластмасата с новата чума и холера на нашето съвремие. Ако можем да говорим за съвременен "убиец" на човешката раса, то със сигурност пластмасовите изделия ще бъдат поставени на една от челните позиции. Терористите може да не погубят света, но отровата, която поглъщаме всекидневно, ежеминутно и дори ежесекундно от момента на зачатието до смъртта ни е с дъх, аромат и вкус на химикали, които със сигурност ще го направят!

Както се казва да сме живи и здрави още 100 години, който оцелее – оцелее, другите просто лекичко и по-етапно ще си отиват от този свят от какви ли не коварни болести, за които ни тъпчат с още "полезни химикали" под формата на лекарства.

Предполагам, че мнозина от вас са чували за вредите от пластмасовите изделия, ама нали – "Какво да направим?".

Реално – нищо в глобален аспект, но можем да избягваме максимално употребата, на така наречените пластмасови продукти. Имайте предвид, че на всяка бутилка, съд или опаковка стои незабележим знак на дъното, който може да ви даде указание от какво е направен. Предлагам ви схема със знаците, по която ще се ориентирате най-добре.

Предлагам да се запознаете с най-сериозните вреди, които могат да нанесат пластмасовите изделия върху вашето здраве!

Бисфенол А е вещество, което прави пластмасата по-здрава и по-еластична. Тя се съдържа в опаковките за храна, бутилките за вода, газирани напитки, бира, кутии за съхранение на храна, пластмасови вилички, лъжички и изобщо всичко за което се сетите и докосвате всекидневно. Това вещество прониква в храната ни с по-бързи темпове при загряване или при многократна употреба. При висока температура, вредните химикали се отделят в храната и напитката ни и ние впоследствие ги поглъщаме.

Когато попадне в тялото ни, бисфенол А имитира естроген, което може да причини хормонален дисбаланс и да наруши крайно функциите на щитовидната железа. Проведените в последните години тестове са доказали, че прекомерният прием на бисфенол А може да създаде хормонален хаос и да предизвика стерилитет, затлъстяване, ранен пубертет, рак на простатата, рак на гърдата, диабет, високо кръвно налягане и още какво ли не!

Замислете се, че всички тези заболявания са вече налице и част от ежедневието ни!

Сигурна съм, че сте гледали многобройни филми как техниката ще завладее планетата Земя и ние хората ще сме унищожени като вид. Истината обаче е, че пластмасата ще свърши това значително по-рано, защото тоновете неразграден химичен материал, който ежедневно се изхвърля, трови както природата, така и нас! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април