Суров чийзкейк

Рецептата ни за суров чийзкейк без угризения
Суров чийзкейк

Пролетта носи със себе, освен хубавото време, и любимите ни малки, сладки плодчета – боровинки, ягоди, малини. Тази рецепта ще засити желанието ни за захар без да ни накара да се чувстваме гузни. Напротив, суровите плодове и ядки са изключително полезни.

1676859Pinterest

Давайте смело, яжте чийчкейк!  

 

Необходими продукти

За блата:

1 чаша макадамия

½ чаша орехи

½ чаша фурми без костилките

¼ чаша настърган кокос

1 щипка хималайска сол 

За крема:

3 чаши сурово кашу (предварително накиснато за 2-4 часа)

¾ чаша лимонов сок

¾ - 1 чаша кокосов нектар

¾ чаша кокосово масло

вътрешността на 1 ванилова шушулка

За глазурата:

2 чаши замразени ягоди

½ чаша фурми без костилка

1 чаша нарязани + 1 чаша цели ягоди за украса 

Начин на приготвяне

Леко намазнете с кокосово масло кръгла форма с отделящи се стени. Поставете на дъното и по страните й хартия за печене. В кухненски робот се смилат всички необходими продукти за блата (освен фурмите) докато се получи гладка смес. След това добавете фурмите и включете докато всичко се смели добре. Получената смес разстелете с пръсти на дъното на тавичката. Оставете във фризера докато приготвите крема и глазурата.

В кухненския робот се смилат всички продукти за крема на висока скорост докато се получи гладка смес. Изсипете върху блата и върнете във фризера. Изчакайте да стегне добре преди да сложите най-горния слой.  

Измийте блендера и смлейте замразените ягоди и фурмите на висока скорост докато се получи гладка смес. Изсипете върху чийзкейка и върнете в хладилника да стегне за минимум 4 часа или за през нощта.

Когато искате да поднесете, извадете от фризера 10-15 мин. предварително. Внимателно махнете страните на формата и отделете хартията за печене и прехвърлете върху специална тавичка за сервиране. Декорирайте с останалите ягоди. Съхранявайте във фризера.    

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април