Пролетта носи със себе, освен хубавото време, и любимите ни малки, сладки плодчета – боровинки, ягоди, малини. Тази рецепта ще засити желанието ни за захар без да ни накара да се чувстваме гузни. Напротив, суровите плодове и ядки са изключително полезни.
Давайте смело, яжте чийчкейк!
Необходими продукти
За блата:
1 чаша макадамия
½ чаша орехи
½ чаша фурми без костилките
¼ чаша настърган кокос
1 щипка хималайска сол
За крема:
3 чаши сурово кашу (предварително накиснато за 2-4 часа)
¾ чаша лимонов сок
¾ - 1 чаша кокосов нектар
¾ чаша кокосово масло
вътрешността на 1 ванилова шушулка
За глазурата:
2 чаши замразени ягоди
½ чаша фурми без костилка
1 чаша нарязани + 1 чаша цели ягоди за украса
Начин на приготвяне
Леко намазнете с кокосово масло кръгла форма с отделящи се стени. Поставете на дъното и по страните й хартия за печене. В кухненски робот се смилат всички необходими продукти за блата (освен фурмите) докато се получи гладка смес. След това добавете фурмите и включете докато всичко се смели добре. Получената смес разстелете с пръсти на дъното на тавичката. Оставете във фризера докато приготвите крема и глазурата.
В кухненския робот се смилат всички продукти за крема на висока скорост докато се получи гладка смес. Изсипете върху блата и върнете във фризера. Изчакайте да стегне добре преди да сложите най-горния слой.
Измийте блендера и смлейте замразените ягоди и фурмите на висока скорост докато се получи гладка смес. Изсипете върху чийзкейка и върнете в хладилника да стегне за минимум 4 часа или за през нощта.
Когато искате да поднесете, извадете от фризера 10-15 мин. предварително. Внимателно махнете страните на формата и отделете хартията за печене и прехвърлете върху специална тавичка за сервиране. Декорирайте с останалите ягоди. Съхранявайте във фризера.
Добави коментар