Плодове в менюто

Без тях не може ;)
Плодове в менюто

Такааааа... След като с този материал почти ви изнудихме да похапвате зеленчуци, днес ще се опитаме да ви накараме да консумирате и повече плодове ;)

Защо? Ами, най-вече защото последните съдържат редица полезни нутриенти, включително и така дискутираните от нас фибри. С две думи: могат да се похвалят със сравнително висока хранителна стойност. Освен това са вкусни, а някои от тях имат крайно освежаващо и събуждащо действие. 

Та, как да ги вкарате в менюто си все пак?

Лесно. Нека винаги присъстват в първото ви ядене за деня. Слагайте, например, парченца киви или друг любим плод в купичката си с овесени ядки. Сега е сезонът на цитрусовите юнаци, но...

Всъщност, зърнената ви закуска би се комбинирала еднакво добре и с ябълки, круши и дюли – добри приятели на есента, които са пълни с важни хранителни съставки.

В същото време, имайте предвид, че не сте задължени да консумирате плодчетата си сурови. Винаги може да ги "сготвите", при това – по няколко различни начина. Ако се съмнявате в това, вижте тази лесна и любопитна рецепта за солено-сладки, печени круши. Мммм!

И, да, по принцип е добра идея да ги ядете цели (разберете защо тук), но, ако не ги харесвате такива, винаги може да ги докарате до състояние на... сок. А защо не и да си направите вкусен плодов и цветен шейк преди работа? Вижте този, например.

Е, какво чакате? Яжте плодове!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май