Странно ли ви звучи омлет с картофи? Може би, защото не можете да си представите вкуса, който се получава между картофа, зеленчуците и яйцето. Но тази страна на пръв поглед комбинация може
да ви плени с аромат, вкус и текстура.
В същото време тази рецепта е изключително подходяща за обяд, особено ако я комбинирате със сезонна салата, например от моркови с
червено цвекло или зеле с моркови и праз лук.
Необходими продукти:
inm
2 яйца
1 малък картоф
1/2 червена чушка
1 малка глава кромид лук
1/2 чаена чаша царевица
малко кубче масло
чубрица
черен пипер
сол на вкус
В малък тиган сложете малкото парченце масло, обеления и нарязан на тънки филии
картоф и затворете тигана с похлупак. Оставете на слаб огън до пълната готовност на картофа. Имайте предвид, че можете да изпече картофа на сух тиган с незалепващо покритие. След като картофа е
готов добавете нарязаните на ситно зеленчуци да се задушат заедно с картофа. Най-накрая добавете разбитите яйца, сол, черен пипер и чубрица. Когато омлетът е готов преместете внимателно в чиния.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Омлет с картофи
Заслужава си да го опитате!
Добави коментар