Най-готиният омлет на света

Мммм!
Най-готиният омлет на света

Най-важното

Ку-ку! Тук ви предлагаме рецептата за още един фасулски омлет. 

Омлет за закуска? Чудесна идея! Запретвайте ръкави и я осъществете веднага. За да го направите, ще са ви нужни следните продукти:

  • 2-3 яйца
  • 200-300 грама козе сирене, натрошено
  • сол, пипер
  • зехтин
  • 1 чаена лъжичка масло

Начин на приготвяне:

Най-напред се справете с праза. Почистете го и го нарежете на малки кръгчета, които сложете в купа, пълна със студена вода. Оставете ги да поплуват и мръсотията от тях да падне. После леко ги намачкайте с пръсти да се поразделят. Изцедете ги добре, ама много добре. 

Нагрейте няколко чаени лъжички зехтин в подходящ тиган на котлона, при умерена температура. Задушете вътре праза, докато омекне хубавичко и придобие приятен златист цвят. Междувременно, разбийте яйцата с вилица, до пълното сприятеляване на белтъците и жълтъците им.

Отново в добре загрят тиган разтопете маслото и леко изсипете яйцата така, че да се разлеят на равномерен слой по дъното. До няколко минути омлетът трябва да покаже сигнали на готовност по краищата си. Тогава отгоре сложете праза и сиренето (за плънка). Овкусете със сол и пипер. С помощта на шпатула загърнете омлета наполовина и... готово.

841430A Cup of Jo

Сервирайте го с няколко доматчета отстрани на чинията и го яжте топъл.

Добро утро!

Още сте гладни? Заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук, за да се почерпим дружно:) 

 

* Количеството праз може да се окаже доста. Просто го съхранете във фризера и го използвайте в други манджи, например - в пастата. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април