Най-засищaщите храни, с които ще отслабнете

Най-засищaщите храни, с които ще отслабнете

Печени картофи

1727681

Според изследванията за засищане на 38 храни картофите са се оказали по-засищащи дори от кафявия ориз и пълнозърнестия хляб. Проучването е доказало още, че порция печени картофи ще ви държи сити най-малко два часа, след като сте ги хапнали.

Въпреки че когато започнат диета хората ги отбягват заради високото им съдържание на въглехидрати, картофите са препоръчвана храна в печено или варено състояние от много специалисти.

Яйца

1727677

Проучване на Saint Louis University показва хората, които хапвали всяка сутрин яйца, са отслабнали повече от останалите, защото яйцата ги засищали, така че да не се хранят прекалено обилно по време на диета си.Яйцата са пълни с полезен протеин и аминокиселини, които са важни за потискането на апетита.

Бобена чорба

1727669

Ястието е пълно в фибри и добри въглехидрати, от които не само че няма да напълнеете, но ще заситят и глада ви, така че да не се храните през 10 минути. Калориите са малко и няма опасност с бобената чорба да навредите на диетата си.

Кисело мляко

1727675

Киселото мляко е един от най-полезните продукти при отслабването. До този извод са стигнали учени от Харвард, които са изследвали 120 000 души в продължение на 20 години.

Резултатите са показали, че млечните протеини ни държат сити за по-дълго време.

Ябълки

1727671

Ябълката с нищо не вреди на режима ви за отслабване и ще ви засити, ако се почувствате гладни. Само една ябълка е нужда за ситостта ви, като експертите съветва да избирате плода в сурово състояние, а не във вид на сок или пюре.

Пуканки

1727667

Пуканките също ще ви накарат да се почувствате сити заради енергийната си плътност. Те изпълват стомаха след консумация и макар да не сте хапнали голямо количество, ще се чувствате заситени.

Смокини

1727683

Плодовете са богати на фибри, но за да не навредите на режима си за отслабване, е препоръчително да ги хапвате в суров вид.

Овесена каша

1727679

Овесът се разгражда по-бавно от храносмилателната система, заради което ще се чувствате сити по-дълго. Освен това овесената каша е богата на фибри, с което е полезна за организма ви, дори да не спазвате диета.

Пшеничени зърна

1727673

И малко количество пшеничени зърна съдържат достатъчно фибри и протеини, които да ви държат сити. Фибрите едновременно потискат апетита и стимулират метаболизма.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април