Зеленчуци в менюто

Защото са толкова полезни и вкусни
Зеленчуци в менюто

Този, който не ги яде, голям не ще да порасте, предупреждава авторът на популярната детска песничка. И въпреки че на практика това твърдение звучи доста абсурдно, в текста на познатата мелодия все пак намираме известна доза правдоподобност.

Защото зеленчуците наистина са пълни с куп полезни хранителни съставки, които могат да направят добра услуга на здравето ви. Така че бъдете разумни и по-често слагайте героите от песничката в... чинията си.

Ето така:

Нова кулинарна техника

В случай, че похапвате морковите и зелката сурови, сега е дошло подходящото време да проявите кулинарно въображение и... Да ги сготвите! Варени, на грил, във фурната.... Виждате, че разполагате с цял списък от възможности. 

Освен това, не се съмнявайте, че зеленчуковите ви експерименти ще приключат успешно. Нещо повече: можем да ви уверим, че те ще ви подарят неподозирани аромати и вкусове.

inm.comПредлагаме ви, например, да си направите гювеч. Защото е най-простата, най-лесна и бърза за приготвяне манджичка на света. Сложете в тавичка всички зеленчуци, с които разполагате, и ги овкусете с малко сол, пипер и зехтин.

Оставете ги да се погреят във фурната за около 20-35 минути (може да отнеме и повече, зависи от зеленчуците). Готовия специалитет консумирайте с любов. 

Бонус-съвет: ползвайте разнообразни подправки в приготвянето на зеленчуковите вълшебства. 

Фокус-мокус

Е, добре, де, разбрахме, че упорито държите да консумирате зеленчуците си сурови! Защо обаче не ги разнообразите малко? Нарежете ги на тънки пръчици и ги потопете във вода, овкусена с лимонов сок. Ще се получат вкусни крудети, които вървят идеално с куп неща и най-вече с това хелоуинско изкушение. Какво още?

"Удавете" морковите в любимия си сос, например – в този. А може дори да си направите салата-сандвич. Нарежете няколко от предпочитаните си зеленчуци и ги сложете между две листа от маруля. Навийте на руло! И... това е.

В крайна сметка бъдете креативни и нека силата на зеленчуците бъде с вас!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април