Доктори препоръчват на бременните да консумират повече плодове

Яденето на плодове по време на бременността прави децата по-умни
Доктори препоръчват на бременните да консумират повече плодове

Редовната консумация на плодове предпазва от болести като Алцхаймер и помага за регулирането на килограмите. Ползите от плодовете обаче може да се отразят на човешкия организъм много по-рано, отколкото предполагаме.

Според експерти по детски развитие от Канада жените, които консумират повече плодове по време на бременността си, е вероятно да родят по-умни деца, отколкото тези, които ядат малко или никакви плодове, пише британският в. "Телеграф".

Учените са установили, че жените, консумиращи повече плодове, раждат деца, които в последствие имат по-високи резултати на тестовете за ранно развитие, извършени щом децата навършат 12 месеца. IQ -то на тези малчуганите е с шест или седем точки повече от стандартното за едногодишно дете.

Необходимият прием на плодове или плодови сокове за раждането на по-умно дете е най-малко шест или седем пъти дневно. 

"Ние открихме, че един от основните фактори за определяне на когнитивното развитие е това колко плодове консумира майката по време на бременността. Колкото повече плодове яде, толкова по-силно е когнитивното развитие", заяви Пиуш Мандан, автор на проучването и професор по педиатрия от Университета в Албърта.

Източник - БГНЕС

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април