В името на брускетите!

Да си приготвим хрупкавите изкушения по няколко начина
В името на брускетите!

Не знам дали сте фенове на брускетите, но аз мисля, че днес ще станете. Няма по-вълнуващи вкусотии от тях. Нещо повече - перфектно решение са за следобедна закуска, например.

Затова не губете време, ами изненадайте сетивата си с:

Ягодови брускети: тази солено-сладката комбинация ще разтопи сетивата ви от удоволствие. А ако не стане така, намерете ме във фейсбук, за да поспорим.

Брускети с грах: може да ви се струва като странно кулинарно решение, но бързо ще разберете, че няма по-успешен избор от съставки за приготвянето на хрус-хрус вкусотия.

Брускети със сьомга: любимите ми! Тук ще трябва да поразпиша набързо и рецептата, че май не съм ви я давала.

Трябват ви (за 20 броя):

  • 1 багета, нарязана на 20 тънки филийки
  • 2 супени лъжици лимонова кора (на около 3 лимона).
  • 1 супена лъжица свеж копър, нарязан на ситно
  • 1 супена лъжица свеж магданоз, също нарязан на ситно
  • 1 супена босилек, обработен като горните две
  • около 450 грама сирене рикота
  • 10 резенчета пушена сьомга
  • сол, пипер и зехтин

Най-напред, напръскайте хлебчетата обилно със зехтин и ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Позапечете ги за около 10 минути, докато се снабдят с неустоима хрупкавост.

В купа смесете лимоновата кора, копъра, магданоза, босилека и сиренето. Добавете малко сол и пипер на вкус. Разбъркайте. С готовата смес покрийте брускетите, а отгоре сложете половин резенче сьомга. Гарнирайте с мини стръкче копър.

Това е :) Пробвайте, знам, че ще ви харесат.   

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май