Печените картофи със зеленчуци на фурна са от диетата чудо 5:2.
Приготвят се бързо и са изключително вкусни. Подходящи са както за вечеря така и за обяд в офиса, тъй като с поставянето им в кутия не рискувате да си изцапате чантата или раницата. Тази
рецепта е подходяща за хора страдащи от глутенова нетолерантност, но също така и за вегани и вегетарианци.
Порцията съдържа 170 калории, от които 8% са протеини, 17% мазнини и 75% въглехидрати.
Необходими продукти за 4 порции:
500 грама пресни картофи
2 средноголеми моркова
1 супена лъжица мазнина по ваш избор
200 грама чери домати
1 червена чушка
1 малка глава червен лук
хималайска сол, джоджен, червен и черен пипер на вкус
магданоз и пресен лук за гарниране
Измийте картофите и ги нарежете на половинки в подходяща тава. Добавете към тях морковите нарязани на шайби, червената чушка, доматите, лука, мазнината, подправките и джоджена. Объркайте с ръка и
сложете във фурната за 45 минути на 180-200 градуса. След като картофите придобият хрупкава червена коричка ги извадете и гарнирайте с пресен лук и магданоз.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Добави коментар