3 странични ефекта, ако ядете твърде много ядки

Ще сте изненадани от фактите!
3 странични ефекта, ако ядете твърде много ядки

Суровите ядки са изключително здравословни. Както знаете техните ползи са многобройни от подобряването на сърдечно-съдовата система, през борбата и превенцията с рака, Алцхаймер и освен това ви помагат да се справите успешно с излишните килограми.

Сигурно обаче ще сте изненадани да научите, че все пак като всяка полезна храна ядките имат и своите малки недостатъци, ако не съумеете да контролирате количеството, което изяждате всекидневно.

Имайте предвид, че всяка крайност не е желателна дори и с полезните храни. В този случай, ядките все пак са концентрирана храна и с тях също не трябва да се прекалява!

Предлагам ви 3 странични ефекта, ако ядете твърде много от тях!

1610641Thinkstock/Guliver

1. Увеличаване на телесното тегло

Има многобройни изследвания с доказателства, че именно те – ядките могат да ви помогнат да отслабнете. Но това е единствено и само, ако ги ядете в умерено количество.

Най-добре можете да разберете колко можете да изядете, ако сведете ежедневния си прием до една своя шепа! В противен случай, вместо бленуваното отслабване можете рязко и дори неусетно да покачите телесно тегло.

2. Имате храносмилателни проблеми

В случай, че се чувствате подути като балон и не се чувствате особено добре, то имайте предвид, че храносмилателното неразположение е твърде вероятно да се дължи на прекомерната употреба на сурови ядки.

Това е често срещан страничен ефект, следствие на някои съдържащи се съединения в ядките, наречени фитати и дъбилни вещества, които ги правят трудни за възприемане от организма.

Не случайно е добре да накисвате ядките във вода преди употреба.

3. Косата ви пада, ноктите ви са чупливи, страдате от лош дъх и болки в мускулите и ставите

Прекомерното количество селен в организма, рядко може да доведе до сериозни неразположения, но все пак едно от тях е именно изброените симптоми. Прекомерно количество селен можете да получите, ако изяждате повече от от 2 броя бразилски орех на ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април