12 храни, които ви правят да изглеждате по-стари (I част)

12 храни, които ви правят да изглеждате по-стари (I част)

Още по темата

Ако постоянно виждате признаци на стареене, а искате да ги предотвратите, трябва да намалите приема на тези храни.

Сладко. Захарта може да предизвика процес, наречен глуцация. Когато приемате повече захар, от колкото клетките ви могат да обработят, останалата захар влиза в реакция с протеините. Тази реакция предизвиква стареене на кожата и предизвиква бръчките. Също така прекаляването със захар вреди на вашата усмивка, защото захарта вреди на зъбите ви.

Алкохол. Здравият черен дроб означава здрава кожа. Когато черният ви дроб работи правилно, той премахва токсините от тялото ви. Тези токсини вредят на кожата ви и на целия ви организъм. Тези токсини се набавят най-вече от алкохола. При постоянната употреба на тези напитки, черният ви дроб спира да работи правилно и токсините остават в тялото ви. Тези токсини предизвикват стареене.

Бяло вино. Бялото вино се разделя от алкохола заради една вреда, която другия алкохол не причинява или поне не е широко разпространена. Бялото вино вреди на зъбите ви. Киселината, която се съдържа в бялото вино вреди на емайла ви и при продължително приемане на тази напитка, ще усетите, че зъбите ви са станали по-слаби и са податливи към разболявания.

Овъглено месо. Черното, което се появавя при месото, когато е изгорено повече съдържа хидрокарбонати, които предизвикват възпаление и премахват колагена от вашата кожа. Колагена е важен за здравето на вашата кожа, той я държи млада и еластична.

Солена храна. Може да не употребявате сол докато готвите, но това далеч не означава, че не употребявате сол. Тя се съдържа в повечето храни. Много консервирани храни съдържат високи количества на сол, за които вие не подозирате. Солта съдържа вода в организма ви, което ви кара да се подувате.

Колбаси. Замислете се колко често ядете салам или бекон. В тези колбаси се съдържа сол и различни консерванти и овкусители, които вредят на организма ви. Тези консерванти помагат на продукта да не се развали, но имат пагубен ефект за организма ви, защото предизвиква стареене - отпускане на кожата, загуба на цвят и побеляване на косата.


Вижте още: 7 храни, които спортистите не трябва да ядат.

ко тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май