7 храни, които спортистите не трябва да ядат

7 храни, които спортистите не трябва да ядат

Най-важното

Правилното хранене е от изключителна важност за всеки спортист. Храната набавя на организма необходимите минерали и витамини, за да може тялото да функционира правилно. Ето 9-те храни, които всеки спортист не трябва да яде.

Газирани напитки. Захарта, която се съдържа в газираните напитки може да доведе до различни сърдечни проблеми и качване на тегло. Това са неща, които никой спортист не искат да му се случват и за това трябва да избягват тези напитки. Също така газираните напитки подуват корема и ако ви предстои тренировка няма да се чувствате пълноценни.

Храни в консерва. Храните в консерви съдържат много консерванти, които позволяват на храната да не се разваля бързо. Но тези консерванти са вредни за организма и могат да доведат до различни болести. Според Джим Уайт, известен диетолог, за един спортист е важно да се храни с домашно приготвена храна, а не полуготова или консервирана.

Оризови питки. Тази храна е промотирана като здравословна, но според Джим Уайт, тя не съдържа никакви полезни хранителни вещества и е безполезна за спортистите.

Зърнена закуска със захар. Захарта е важна за организма, защото поддържането на кръвната захар в норми ви дава енергия по време на тренировка. Но захарта е добре да е натурална, тоест от плодове, а не от различни сладкиши. Също така тази закуска е високо калорична и може да доведе до качване на тегло.

Бях хляб. При производството на хляба се отстраняват полезните хранителни вещества. Също така белия хляб увеличава нивото на инсулин и води до напълняване. Според Джим Уайт най-добре за спортистите е да ядат пълнозърнест хляб.

Пуканки за микровълнова. Те не са вредни само за спортистите, а за всички, защото свободните радикали, които се съдържат в опаковките на пуканките в комбинация с микровълновата са бомба със закъснител за рака.

Алкохол. Тази напитка намалява физическите сили на организма и води до отслабване на мускулатурата и увеличаване на мазнините. Също така алкохолът ви пречи да сте пълноценни на тренировка. Според проучване на световната здравна организация, алкохолът е напитката, която убива човек на всеки 10 секунди.

Вижте още: Най-добрите храни за фитнес

Вижте още: 4 обяда, които изграждат мускулите.

Вижте още: 8 храни, които изграждат мускулите.

Вижте още: 10 супрехрани, които трябва да употребявате.

 

Прочетете за чудните сили на бананите ТУК.

 

Прочетете за функциите на лимона ТУК.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април