11-те храни, които да премахнем от хладилника си

11-те храни, които да премахнем от хладилника си

Тези храни навярно присъстват в менюто и домовете на всеки. Но те не са от най-здравословните и е по-добре да не влизат в хладилника ви, ако искате да живеете по здравословен начин.


1. Колбаси. Тези деликатеси навярно са много вкусни, но са богати на сол и нитрати, които са сред основните причинители на раковите заболявания. Вместо това заредете хладилника с пилешки гърди или пуешко месо.
2. Мляко. То, особено когато е направено от заместители на млякото, а не от истинско е богато на холестерол, който е сред основните причинители на сърдечните болести. По-добре е да го заместите с бадемово мляко или с кокосово мляко.
3. Кисели краставички. Маринатата на киселите краставички е солена, а като краставичките стоят в нея много време започва да се отделя и натрий. Заместете киселите краставички с кисело зеле.
4. Тоник. Содата е по-добрия заместител на нездравословния тоник.
5. Маргарин. Той е богат на мазнини и повишава значително нивото на холестерол, който е основната причина за сърдечните болести. По-добре е да го замеситте с кокосово олио.
6. Ябълков или боровинков сок. Повечето сокове са полезни за вас, но има и такива, които са по-малко полезни от другите. В тези сокове има високо съдържание на захар, но също така съдържат ниски нива на хранителни вещества. Заместете тези сокове със сок от грозде или череши.
7. Масло. То е по-полезно от маргарина, но също е вредно. Заместете го с авокадово масло.
8. Диетична сода. Тя има по-малко калории от нормалната сода, но по-добре е да държите вода в хладилника си.
9. Обработен кашкавал. Тези малки кашкавалчета, които са с идеалния размер за сандвич са пълни с консерванти, които могат да доведат до рак. Заместете го с чедър.
10. Плодов йогурт. Той е пълен с подсладители и консерванти, докато натуралния йогурт е по-добрия избор.
11. Майонеза. По-полезно ще е директно да си инжектирате калориите във вените от колкото да ядете майонезата. Това все пак няма как да стане, но е по-добре да заместите изключително вредната майонеза с горчица. 

ключови думи:
вредни храни храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май