Фитнес вдъхновението днес: Джон Молкин

Ще можете ли като него, когато навършите 71?
Фитнес вдъхновението днес: Джон Молкин

Джон Молкин е 71-годишен дядо, който живее в град Фамагуста на територията на непризнатата Севернокипърска турска република. Дотук нищо свръхестествено и особено вдъхновяващо, нали?

Позволете ни тогава да допълним списъка от малкото неща, които знаем за него. Джон Молкин прави по над 100 лицеви опори и над 100 коремни разгъвания с колелце. Ежедневно! И докато 100 лицеви опори може и да ви се сторят смехотворни от настоящата ви позиция на надъхани младежи, то 100 коремни разгъвания са нещо, за което се обзалагаме, че никога не сте правили или виждали някого да прави наживо. Макар и от колене. От изправено положение, документираната в следното видео бройка е 15. И половина:

За незапознатите следва да споменем, че коремното разгъване е упражнение, непосилно за минимум 90% от населението на планетата. А 15 повторения от стоеж са нещо, което със сигурност ще остави половината от владеещите го с кръвоизливи в очите и едноседмична мускулна треска, заради която няма да могат да се изкашлят или засмеят.

В клипчето по-долу можете да видите и 100-те повторения от колене. Ако не ви достигне търпението, за да го изгледате цялото, просто превъртете до края му, където можете да видите какъв корем вероятно няма да имате, когато навършите 71.

Джон Молкин е олицетворение на понятието "сила в третата възраст". Той е и идеалният пример за тези от нас, които непрекъснато обясняват как не могат да тренират заради годините си. Много назидателно. Май вече сме сигурни какви искаме да станем, като пораснем.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май