Тренировката на: Зоуи Салдана 1

Нежната актриса, която се превърна в безмилостна отмъстителка
Тренировката на: Зоуи Салдана 1

Тя е една от най-нежните и екзотични актриси в Холивуд, но всичко тепърва й предстои, защото е само на 33. Вероятно сте я познали като Нейтири от 3D хита "Аватар" – чаровната Зоуи Салдана направи фурор с точно тази роля на чувствителна и крехка извънземна.

Обаче само преди няколко месеца изящната красавица разби на пух и прах предишния си образ, чупейки глави и ръце на големия екран в екшъна "Коломбиана". Е, този филм няма да й донесе Оскар, но пък я разкри в наистина сексапилна светлина и я изстреля в палавите фантазии на мъжете.

Зоуи демонстрира отлична форма в лентата и си личеше, че сериозно се е подготвила за ролята. Актрисата от смесен латино произход показа физика, която със сигурност е постигнала трудно – като бивша балерина и танцьорка, тя никога не е имала проблеми да поддържа определено тегло, но трупането на мускулатура не е лесна задача...

Тренировката

Задължително – разнообразна. В интервю през септември Салдана призна, че трудно се придържа към определена спортна програма за дълъг период от време.

"Много бързо се отегчавам", споделя тя и заявява, че наличието на фитнес треньор е задължително за нея. Точно за това тренира от няколко години със Стийв Мойер, един от любимците на холивудските звезди.

За ролята си на безмилостна отмъстителка, актрисата преминава през сериозна физическа подготовка, която включва стрелба с огнестрелни оръжия, тренировки по ръкопашен бой с елементи от различни бойни изкуства, както и упражнения с тежести и програма за издръжливост, кардио сесии.

Основната цел на екипа, който се грижел за Зоуи и бил воден от Мойер, била да повишат силата и издръжливостта й, за да може миловидната латино изкусителка да увеличи мускулната си маса. В същото време, те знаели, че трудно ще постигнат голям мускулен обем, тъй като звездата е слаба по природа.

Затова използвали тренировъчна схема, насочена към цялото тяло с лек фокус върху краката. Тя включва 5 упражнения, за изпълнението на които се използват постелка, фитнес топка, ластици със съпротивление и машина с кабели. Ето и първите две от тях:

Полуклек + разпъване на ластик

Зоуи застава права и се обляга върху фитнес топка, подпряна на стената. Краката й са раздалечени максимум на нивото на раменете, а гърбът е изправен. Топката попада в извивката на долната част на гърба, т.е. в областта на кръста. Докато кляка, топката се спуска надолу по стената, а чупки в гърба са недопустими.

inm.com

В най-ниското положение на клека Мойер подава на Салдана ластик, който тя разпъва назад с двете си ръце, сгънати леко в лактите. Това движение работи за мускулите на задното рамо.

Ако вие нямате помощник, можете просто да клякате с ръце, протегнати напред, и да държите ластика през цялото време. Целта е да направите 12-15 бавни и контролирани повторения.

Бутане-дърпане

Това движение, което се извършва едновременно с двете ръце, изисква портален скрипец – мултифункционален уред, снабден с кабели от двете страни на "портала".

Актрисата застава в средата и хваща двата кабела. Заемайки диагонална позиция между тях, тя обръща главата и тялото в една от двете посоки.

Ръката й, която дърпа задния кабел, е сгъната в лакътя и остава назад, а другата е опъната напред. Новата екшън-героиня изнася единия крак напред за опора и прикляка леко, така че да усеща стабилност. След това опъва напред ръката, която е била сгъната в лакътя, а другата издърпва назад и съответно я сгъва. Това движение е съпроводено с леко завъртане в кръста.

Салдана продължава да сменя положението на ръцете – все едно едната нанася удар напред, а другата издърпва кабела назад, и редува, докато направи 12-15 повторения на всяка страна.

За повече яснота, вижте и видеото долу, където самият Стивън демонстрира движението.

Упражнението е мултифункционално и на практика засяга цялото тяло. Основното натоварване обаче е съсредоточено в горната му част.

Разбира се, това не е всичко, а продължението на тренировката очаквайте утре :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май