Тайните на упражнението клек-подскок

Тайните на упражнението клек-подскок

Най-важното

Това е едно от основните упражнения, които се включват в упражненията за крака и дупе. То екстремно натоварва долната част на тялото, което го прави част от почти всяка тренировка за крака. Вижте още какви тайни крие това упражнение.

Упражнението клек-подскок ви помага да забързате метаболизма си и да изгорите повече калории. Това е така, защото то е по-натоварващо от обикновените подскоци и от обикновените клекове. Няколко повторения на това упражнение рано сутрин ще помогне на тялото ви да се събуди и да започнете деня по правилния начин. Освен това 12 повторения от това упражнение ще ви помогне да изгорите с до 200 калории повече от обикновения клек и 250 калории повече от подскоците със свиване на колене към гърди.

Това упражнение щади коленете. Ако имате проблеми с коленете, забравете за клека с тежести. Клек-подскокът намалява натоварването в коленете и го принася към бедрата, което е идеалното упражнение за хора, които имат чести проблеми с коленете.

Това упражнение успешно бори целулита. Най-много целулит се събира по краката и дупето, а това упражнение натоварва точно тази част. Както знаете целулита най-добре се премахва с тренировка, а това упражнение е едно от най-добрите за борба с целулита.

Това упражнение предотвратява и стареенето. Изследване, направено от университета в Джорджия показва, че клек-подскокът стяга мускулните фибри, което означава, че мускулите остават здрави, докато вие остарявате. Това ви дава повече енергия и възможности, когато годинките напредват.

Това бяха няколко добри причини да добавите това упражнение към тренировките ви за крака. Ако още не сте го направили, ще добавя още една полза - клек-подскокът ви прави по-пъргави. Това е така, защото клекът с тежести прави мускулите ви тромави, защото липсва движение. Клек-подскокът държи мускулите ви активни, което е идеалният вариант за хора, които тренират различни спортове от сорта на тенис, футбол, лека атлетика и др.

Ето и видео, което показва как трябва правилно да се прави това упражнение:

Вижте още: Перфектната тренировка за крака.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април