Мотивирайте се. Отвътре-навън

Или как Мисленето влияе на фитнес постиженията ни
Мотивирайте се. Отвътре-навън

Седмицата беше изпълнена със супер интересни виртуални и реални срещи с личности, които ме накараха да преразгледам мнението си за влиянието на мисълта върху успешното ни представяне не само в живота, но и в спорта. Мисловните концепции на тези хора бяха абсолютно противоположни, но обединени от един и същи мотив: разрешението на всеки проблем лежи в правилната употреба на мисълта. А правилната мисъл може да спечели дори благоразположението на Съдбата.

inm.comСреща с лицето L. Този човек е практичен и точен, със съвсем ясна мисъл и непогрешима логика. Има дългогодишен тренировъчен опит. Спрял се е на своя тип упражнения, защото е опитал куп други и е сигурен, че нито едно от тях не му е помогнало да изгради хармонично и здраво тяло.

L обаче преминава през огън и жупел, докато не опита всички слабости и/или предимства на всяка нова тренировъчна програма и най-накрая взима решение дали да я приобщи към режима си, или не.

Изводите: Този господин ми помогна да приема бдителността като неделима част от тренировките си. Независимо дали правя бокс със сянка, спаринг, мъртва тяга, набирания или каквото и да било друго, винаги преценявам: дали едно упражнение в дадения момент ще ми бъде от полза, или ще ми навреди.

Запитах се още защо невинаги постигам прогрес, дори когато тренирам упорито. И осъзнах, че понякога просто спортувам по навик, без да съм формулирала целта си. Нерядко се случва също така да залагам повече на бройката и разнообразието от упражнения, отколкото на ефективността на едно и също просто упражнение.

За съжаление, често ни се случва да забравяме каква е целта ни, докато се разпиляваме в търсене на разнообразни начини за постигането й.

Срещата с Орлин: донякъде бях подготвена за влиянието, което той ще ми окаже, но човек никога не може да знае със сигурност какво му е подготвила случайността. Или пък Орлин.

Въпросът, който изникна в мен беше – как да устоя на орлиновото (или друго) фитнес бреме, когато зная, че то се струпва върху мен за добро?

Изводите: Искам да си направя повторението, ама много! Струва ми се обаче, че по-скоро ще припадна. Тогава установих, че мисълта за нещо страхотно, което "ме чака" в края на повторението, ми помага да изпълнявам всяко следващо такова с неподозирана чудовищна енергия.

Няма да ви казвам за какво точно си помислих, обаче подейства. Желанието ми да се смъкна надолу с дъмбелите за оставащите няколко клека беше непреодолимо и ми помогна да завърша вечерната фитсесия. Доколкото съм чувала, и при други хора в спорта силата на мисълта в даден момент се е оказвала много по-"яка" от всички мускули наведнъж.

inm.comСрещата с мадам М. Така да се каже, нейните размисли бяха нещо като кулминационна точка на всичките вълнения, през които преминах при срещите си с господата. Тя просто ме съветва да преследвам целите си, без да се притеснявам от абстрактните идеи, които ми хрумват. Какво общо, по дяволите, имат те със спорта или фитнеса?

Ами, какво общо имат по принцип смахнатите гении с великите открития? Че първите не са робували на предразсъдъци и са превъплътили нечувани дотогава хрумвания във велики творения.

Изводите: Всеки от нас може да открие безброй възможности за подобряване на ежедневното си представяне в живота или спорта. Просто трябва да отворим очи, за да различим правилната за нас цел. Да не се страхуваме да изпробваме странни наглед похвати за постигането й. Да се замисляме върху метафорите, които ни предлага светът чрез простите действия на други хора.

И... нека не спираме да се забавляваме с шансовете, които благоразположената Съдба ни предоставя.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април