На ръба на силите?

Не! Със силата на мисълта можем да подобрим фитнес представянето си ;)
На ръба на силите?

Краката са уморени. Дробовете ще се пръснат. Пулсът е силно учестен. Секундите до края на тренировката се превръщат в часове...

Какво ви липсва, за да продължите? Според редица специалисти – най-вече състезателен устрем.

Много учени смятат, че достигането на границата на възможностите във спортна дейност не винаги е въпрос на телесна умора. Оказва се всъщност, че мозъкът е "по-издържлив" от тялото и, че трябва да го използваме по-често във фитнес сесия. Като го "надъхваме" с желание за победа.

Та... Готови ли сте да стигнете до края? Да подобрите представянето си? Ето няколко съвета, които смятаме, че ще ви бъдат адски полезни:

  • Състезавайте се... с приятел в джогинг сесия. След това премерете сили с надъхания фитнесар в залата. Пробвайте да надвиете някого на канадска борба.

    Нещо повече: много по-добре би било, ако се изправите срещу силен противник, защото така предизвикателството ще е по-голямо. И ще ви подейства още по-мотивиращо.

  • Избягвайте излишни сравнения. Когато на група колоездачи съобщили, че се изправят срещу съотборници с по-добри шансове в обиколката, те толкова се отчаяли, че финиширали последни.

    За да избегнете подобен развой на събитията, се фокусирайте най-вече върху собственото си представяне и не обръщайте внимание на другите. И най-важното...

  • Мислете позитивно. Тази техника е помогнала на много атлети да подобрят личните си рекорди и да обърнат резултата в играта. Защо да не помогне и на вас?

Е, хайде! Пожелаваме ви силен състезателен дух и повече успехи :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май