Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

Лятото винаги е добър момент да се върнем към тренировките, да свалим по някое излишно кило преди морето, да се стегнем малко, пък нека жените харесват яхти. Това каза пред "Фокус" един от най-популярните треньори в момента в България Ричард Величков.

"Само в България най-дебелият на масата е и най-богатият. В чужбина, когато човек е успешен в бизнеса си, той отделя внимание и на визията си! Ще споделя, че ако човек иска да подобри формата си, сега е точният момент да започне. За два месеца могат да се постигнат големи резултати, ако тренировките са съчетани и с добро хранене. Важно е да знаем, че силовите тренировки изгарят повече калории и мазнини от кардиото - много клиенти са ми споменавали, че чули от някъде, че се отслабвало с кардио - да, ама не!", каза категорично той.

Ако искате да изгорите най-много калории - тренирайте крака, съветва треньорът.

"Тренировката ви трябва да включва клек с лост, напади, лег преса, бедрено сгъване и разгъване. Имам клиенти с по над 50 килограма свалени, без кардио. Най-добре е да се тренира 4 до 5 пъти седмично, с треньор или по програма. Важно е да имате добра техника и пълни повторения (доста хора правят половинки, мислейки си, че има ефект от това). Аз лично тренирам по следния начин: Понеделник - гърди; вторник - крака/тежко; сряда - ръце; четвъртък - гръб; петък - крака/повече повторения или цяло тяло. Понеже ставам в 5 часа и идвам рано в залата си позволявам да правя двуразови тренировки - всяка сутрин правя по 100 кофички и 100 набирания, но това не го препоръчвам за другите, защото малко хора възстановяват и са подготвени за такъв вид тренировки", каза още Ричард Величков.

ключови думи:
ричард величков

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май