Кое е оптималното време за тренировка

Има ли час, в който да сме най-ползотворни във фитнеса?
Кое е оптималното време за тренировка

Ако се чудите защо тренировката не ви дава желания заряд или пък въобще нямата сили да стигнете до фитнеса, то причината може да е, че просто не избирате подходящото време.

Часът за спорт е от изключително значение за ефикасността на тренировката.

Специалистите се позовават на три правила, когато става дума за време за спорт.

 

·      Спортувайте по едно и също време

 

По този начин организмът влиза в режим и е подготвен за следващата тренировка. Ако посещавате фитнеса по едно и също време не само ще бъдете психически, но и физически по-пълноценни. Биологичният ви часовник сам ще ви насочва към залата.

 

·      Събудете се със спорт

 

Специалистите са единодушни, че тренировката е най-добрият начин да стартираме деня. Кардио тренировка рано сутрин би била много по-зареждаща от чаша кафе. Дори и да нямате време да отидете във фитнеса преди работа, направете няколко разтягащи упражнения у дома и скоро ще усетите и видите положителните резултати.

 

·      Слушайте тялото

 

Ако усетите неразположение по време на спорт, винаги приоритизирайте здравето. Често, много по-ползотворно би било да отделим малко повече време за сън, отколкото да се пренатоварваме и да се изтощим физически и психически. Тялото ви винаги знае най-добре. Дайте му шанс като му покажете и по-здравословния живот, след което оставете то да избира.  

 

 

ключови думи:
спорт фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април